S jarním úklidem vám pomůže myčka

S jarním úklidem vám pomůže myčka

Stará pravda praví, že jdou dva druhy špíny. Tmavá, kterou přitahují světlé věci a světlá, která se lepí na tmavé. A každá z nich své místo najde dokonale. Právě teď si obě po dlouhé zimě a jarních plískanicích daly společné dostaveníčko kolem domů, chat, chalup a na zahradách.

Úspěšně se zažraly do chodníků, dlažby i fasád a nebylo jim zatěžko zalézt i hluboko do okapů, odtokových rour a jiných nepřístupných koutů. Jak se jich při jarním úklidu nejspolehlivěji zbavit? Spoléhat se na zahradní hadici sice můžete, ale strávíte při tom spoustu času a stejně spokojení nebudete. Mnohem efektivnější působ je vzít si na pomoc tlakovou myčku.

Tlaková myčka si poradí s čerstvou i zažranou špínou na všech zpevněných plochách kolem domu, na autech, jízdních kolech i zahradním nábytku.


Práce s ní je jednoduchá, rychlá a především hned vidíte výsledky. Stačí jen přesně namířit silný vodní paprsek, který čistí silou vodního děla a spustit. Všechny zpevněné povrchy kolem domu i fasády jsou bez zbytečného používání chemie za chvíli opět jako nové.


Pro každodenní použití kolem domu se hodí mobilní myčka PW 135 (Oleo-Mac) s nadstandardní výbavou, kterou je naviják s tlakovou hadicí, rotační tryska a pevný kartáč.


Výbava práci ulehčí

Na trhu je celá řada myček o různém výkonu od hobby až po profesionální využití. Lišit se mohou i výbavou. U kvalitních strojů je již standardem pistole s tryskou a to včetně nástavce a nastavitelné hlavy. Samozřejmostí je i tlaková hadice s navijákem a zařízení na automatické přisávání čistícího přípravku. Nezbytný je vodní filtr, který chrání tlakové čerpadlo před vniknutím nečistot a tepelná pojistka zabraňující přetížení motoru. Ke komfortu práce se strojem výrazně přispěje, pokud je navíc opatřen i systémem RLV ( naviják usnadňující manipulaci s tlakovou hadicí) a systémem TSS ( Total Stop Systém - automaticky vypne motor při uzavření pistole).


Stačí připojit rotační kartáč a s tlakovou myčkou můžete umýt například i auto.

Čistit může celá rodina
Myčky ovšem nečistí jen silným proudem vody. Navíc je k nim možné připojit i celou řadu doplňků, které její účinnost zvýší, usnadní práci a především podstatně rozšíří použití. Na mytí aut se hodí například rotační kartáč. Proud vody v něm roztáčí vnitřní kartáč, který pak intenzivně čistí znečištěné plochy. Nejen motoristé využijí zahnutou koncovku, která
výrazně usnadňuje mytí podvozků aut a dalších těžko přístupných míst jako jsou například okapy. Mycí kartáč se hodí k účinnému čištění hladkých znečištěných ploch. Na chodníky, dlažby a jiné velmi špinavé plochy zase platí rotační tryska, jejíž rotující proud vody čistí jako fréza. A pokud chcete z nějakého povrhu odstranit před novým nátěrem korozi, oceníte pískovací soupravu, která přisává do vodního paprsku jemný písek.


Zdroj a foto: Mountfield

Doporučujeme

Články odjinud