Sexuolog tvrdí, že ženy mohou bezpečně rodit i v padesáti

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Sexuolog MUDr. Radim Uzel tvrdí, že tytam jsou časy, kdy žena mohla bezpečně přivést dítě na svět pouze v mladším věku. " Díky úrovni moderní medicíny může i padesátiletá žena absolvovat bezproblémové těhotenství a zdárný porod. Otázkou je, zda se má k mateřství rozhodnout ještě v těchto letech. Když její dítě bude dospívat, ona sama už bude ve třetím věku," řekl tiskové agentuře Korzo Radim Uzel.

Tato skutečnost nic nemění na tom, že bohatým erotickým životem žije podle lékaře mnoho seniorských dvojic a nejde o nic výjimečného. "Řada výzkumů i v České republice jasně dokazuje, že starší lidé jsou v sexu neustále aktivní. Pouze frekvence pohlavního života je u seniorů poněkud jiná než dřív. Samozřejmě existují výjimky. Jednoznačně se ale dá říct, že starší dvojice žijí spokojeným sexuálním životem," usmál se Radim Uzel.

Jinou věcí je, že erotické hrátky starších lidí mnohdy narážejí na nepochopení.
Především jejich potomci mnohdy nechápou, že jde o běžnou a přirozenou věc. "Jde o generační problém. Mladí se mnohdy domnívají, že rodiče provozovali sex pouze za účelem jejich zplození. Většinou považují jejich erotický život za něco nepatřičného. Prostě nechápou, že jde o jejich přirozenou potřebu. Až mnohem později pochopí, třeba až ve vlastním třetím věku, že sex neslouží pouze k rozmnožování," podotkl sexuolog.
zdroj: Korzo

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…