Silný vývar 4x jinak: Uzený, slepičí, zeleninový a hovězí

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Balzámem pro zkřehlé tělo i duši jsou horké polévky. Základem je vždy poctivý vývar ze zeleniny či masa, který zabere více času, ale výsledek je nenahraditelný. Řekněte ne bujónu v kostce a naučte se 4 skvělé recepty na silný uzený, slepičí, zeleninový a hovězí vývar.

Silný vývar 4x jinak: Uzený, slepičí, zeleninový a hovězí

Uzený vývar

Jestli něco opravdu funguje na zimní nachlazení, je to jednoznačně uzený vývar. Žebra prvně zalijte vodou a přiveďte k varu. Poté, stejně jako všechny ostatní vývary, nechte několik hodin táhnout - udržujte teplotu pod bodem varu.
Recept najdete zde.

Slepičí vývar

Ideální volba, pokud vám zbyly kousky kuřete a kosti. Chce to trochu trpělivosti, ale chuť slepičího vývaru je skvělá nejenom v polévkách, ale i v klasických omáčkách.
Recept najdete zde.

Zeleninový vývar

Spása pro všechny vegetariány, vegany a milovníky rychlých receptů. Silný a poctivý zeleninový vývar zabere sice hodinu, ale oproti ostatním vývarům jej nemusíte táhnout zbytečně dlouho. Zelenina začne ztrácet chuť, a proto není potřeba čekat tři hodiny.
Recept najdete zde.

Hovězí vývar

Tmavě hnědá barva a silná vůně, to je hovězí vývar. Jedná se o vůbec nejoblíbenější druh ze všech! Většina kuchtíků jej ale připravuje jednou za čas, zejména kvůli náročnosti a ceně hovězího.
Recept najdete zde.

Recept na středomořskou rybí polévku najdete v následujícím videu:

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Dnes | Někdy stačí našlehat bílky, jindy použijeme kvasnice, pak také můžeme sáhnout při pečení po…

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

24. 7. | Mít zářivě bílé zuby je dnes pomalu už nutnost. Všechny ty herečky a celebrity, dnes už ale i…

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

24. 7. | Lívance s čerstvým ovocem se smetanou patří tak neodmyslitelně k létu a k prázdninám na chalupě…

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší recepty

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší…

21. 7. | Rajčat existuje bezpočet druhů, jsou kulatá, oválná, malá cherry rajčátka, škála barev sahá od…