Silný vývar 4x jinak: Uzený, slepičí, zeleninový a hovězí

Silný vývar 4x jinak: Uzený, slepičí, zeleninový a hovězí

Balzámem pro zkřehlé tělo i duši jsou horké polévky. Základem je vždy poctivý vývar ze zeleniny či masa, který zabere více času, ale výsledek je nenahraditelný. Řekněte ne bujónu v kostce a naučte se 4 skvělé recepty na silný uzený, slepičí, zeleninový a hovězí vývar.

Uzený vývar

Jestli něco opravdu funguje na zimní nachlazení, je to jednoznačně uzený vývar. Žebra prvně zalijte vodou a přiveďte k varu. Poté, stejně jako všechny ostatní vývary, nechte několik hodin táhnout - udržujte teplotu pod bodem varu. Recept najdete zde.

Náš tip: Věděli jste, že vývar je jednou z možností, jak si poradit s kocovinou?

Slepičí vývar

Ideální volba, pokud vám zbyly kousky kuřete a kosti. Chce to trochu trpělivosti, ale chuť slepičího vývaru je skvělá nejenom v polévkách, ale i v klasických omáčkách. Recept najdete zde.

Zeleninový vývar

Spása pro všechny vegetariány, vegany a milovníky rychlých receptů. Silný a poctivý zeleninový vývar zabere sice hodinu, ale oproti ostatním vývarům jej nemusíte táhnout zbytečně dlouho. Zelenina začne ztrácet chuť, a proto není potřeba čekat tři hodiny. Recept najdete zde.

Hovězí vývar

Tmavě hnědá barva a silná vůně, to je hovězí vývar. Jedná se o vůbec nejoblíbenější druh ze všech! Většina kuchtíků jej ale připravuje jednou za čas, zejména kvůli náročnosti a ceně hovězího. Recept najdete zde.

Recept na středomořskou rybí polévku najdete v následujícím videu:

Doporučujeme

Články odjinud