Sklenka vína chrání před demencí

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Kromě vrásek přináší vyšší věk i poruchy kognitivních schopností člověka, jež se mohou vyvinout ve stařeckou demenci. Podle vědců z univerzity v italském Bari lze jejímu nástupu účinně čelit. Sklenkou vína denně.

Závěry studie, jež si po dobu 3,5 let vzala takříkajíc pod drobnohled více než 120 seniorů, potvrdily, že střídmé a pravidelné popíjení lahodného moku brzdí přerůstání paměťových výpadků v trvalý a chronický úpadek duševních funkcí.

Jak experti zveřejnili v odborném časopise Neurology, mechanismus působení víceprocentních nápojů sice zatím přesně neodhalili, nicméně předpokládají, že zřejmě souvisí s vlivem alkoholu na mozkové cévy.

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…