Sklony k depresím dědí častěji ženy

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Zdá se, že příroda je k ženám více macešská. Vědci před časem přišli třeba na to, že krásnější polovina lidstva má více receptorů bolesti než muži, a tudíž trpí s výraznější intenzitou. Nyní spatřila světlo světa studie švédských a amerických odborníků, kteří se shodují - sklony k depresím ženy dědí.

Ze závěrů studie například vyplývá, že 42 procent příslušnic něžnějšího pohlaví si v genetické výbavě přináší i náchylnost k těžkým depresím. Pokud jde o muže, těch je obdobně ohroženo jen 29 procent. Pouze chabou útěchou mohou být ženám slova vedoucího výzkumu Kennetha Kendlera.

Ten v článku publikovaném na stránkách časopisu American Journal of Psychiatry zdůrazňuje, že dědičné faktory jsou sice důležité, ale pro vypuknutí choroby nejsou rozhodující.
(Plus)

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…