Sladkosti skutečně obalují nervy

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Příjemné překvapení pro všechny pojídače čokolády, gumových medvídků a dalších sladkostí, kteří své mlsání odůvodňují potřebou obalit si nervy, přichystali američtí univerzitní badatelé v čele s Yvonne Ulrich-Laiovou.

Vědecky totiž potvrdili, že konzumenti těchto poživatin, tradičně označovaných za nezdravé, pouze nejapně neomlouvají vlastní slabost. Ukázalo se totiž, že přijímání pevné potravy i tekutin, které obsahují cukr, skutečně tlumí produkci stresových hormonů, speciálně glucocorticoidu. (Plus)

Další články z rubriky

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

23. 6. | Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

23. 6. | 1 | Tekutiny jsou pro organismus důležité a pitný režim je třeba brát na zřetel. Co je ale správné a…

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

21. 6. | Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé.…

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

19. 6. | Jahodová sezóna je v plném proudu, už jste určitě měli jahody se šlehačkou, palačinky s jahodami i…