Sladkosti skutečně obalují nervy

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Příjemné překvapení pro všechny pojídače čokolády, gumových medvídků a dalších sladkostí, kteří své mlsání odůvodňují potřebou obalit si nervy, přichystali američtí univerzitní badatelé v čele s Yvonne Ulrich-Laiovou.

Vědecky totiž potvrdili, že konzumenti těchto poživatin, tradičně označovaných za nezdravé, pouze nejapně neomlouvají vlastní slabost. Ukázalo se totiž, že přijímání pevné potravy i tekutin, které obsahují cukr, skutečně tlumí produkci stresových hormonů, speciálně glucocorticoidu. (Plus)

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…