Já mám olivový olej moc ráda. Je chutný a přidávám ho do všeho. Pak jsou fajn i méně známé rostlinné oleje, např. kokosový olej http://www.stromys.cz/kategorie/rostlinne-oleje/
A co tak nesmažit vůbec ? V čem je přednost smažení ?
Olivových olejů je víc druhů, není jen ten panenský. A jsou takové, které jsou přímo určeny k tepelné úpravě potravin. Akorát nesmí být člověk líný si to přečíst, co je na co vhodné. Pak taky záleží na tom, co se hodlá smažit. Něco je lepší na sádle, protože je to prostě chuťově příbuzná kombinace. A někdo zas má rád plný friťák třeba slunečnicového oleje, a je s tím naprosto spokojený.
Olivový olej není na smažení, ale na studenou kuchyni. Taky jsem spíš pro sádlo a když smažit (v trojobalu), tak na rýžovém, který se nepřepaluje (resp. až při hodně vysoké teplotě). Osobně se smažení vyhýbám, nemám smažená jídla ráda, ale to už je o něčem jiném.
No, já zůstanu i nadále u sádla. Olivový olej má pachuť, opravdu ho nesnáším.
Potvrďte prosím přezdívku, kterou jsme náhodně vygenerovali, nebo si zvolte jinou. Zajistí, že váš profil bude unikátní.
Tato přezdívka je už obsazená, zvolte prosím jinou.