Maminka.czTěhotenství

Šokující cvičení s miminky: Jen pro silné povahy! (video v článku)

redakce 27.  2.  2012
V minulém roce se na YouTube objevila řada videí zachycující přinejmenším kontroverzní způsob cvičení s miminky. Lena Fokina - ruská propagátorka tzv. miminkovské dynamické jógy v nich předvádí s malými cvičenci hotové artistické kousky. Přidržením za ruku nebo nohu novorozenci smýká vzduchem a protáčí jejich tělíčka do nejrůznějších poloh. V jednu chvíli letí miminko až za záda jogínky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Záběry jsou natolik šokující, že se nejdříve spekulovalo o jejich pravosti. Že nejde o podvod, ale o skutečnou praktiku vyšlo záhy najevo a ve společnosti se rozbouřila diskuze o těchto znepokojivých metodách. Zatímco maminkám se při pohledu na „dětskou jógu“ tají dech a své potomky tisknou k hrudi, lékaři ostře kritizují podobné počínání. Upozorňují na velké nebezpečí poškození mozku způsobené otřesy, které při těchto pohybech novorozenci nutně zažívají. Přes všechna varování pediatrů existují přívrženkyně netradiční gymnastiky, které věří, že pro své děti dělají to nejlepší.

ČTĚTE TAKÉ: Horoskop na březen 2012

Jak v praxi takové cvičení vypadá, se můžete podívat na fotografiích pořízených na egyptské pláži v Dahabu a videu.

Cvičení v praxi můžete shlédnout v reportáži zpravodajské americké stanice ABC News:

Co si myslíte o této neobvyklé praktice? Podělte se s ostatními o svůj názor. (Hlasovat můžete v anketě umístěné napravo u článku.)

Témata: Zdraví, Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Cvičení, šok, Síl, Vid, Velké nebezpečí, Pravost, JEN, ABC News, Mimi, Zdraví na Heureka.cz