Soutěž: Láká vás spojení vína a čokolády?

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Spojení vína a nejrůznějších pokrmů otevírá gurmánům velký prostor pro objevování, experimenty a diskuzi. Dobře známé jsou kombinace víno & sýr a víno & maso. Ale víno a čokoláda? To může mnohým připadat jako neobvyklé spojení.




Proč snoubit víno a čokoládu

Pokud ale najdete tu pravou kombinaci syté hořké čokolády a elegantního vína, čeká vaše chuťové pohárky gurmánský zážitek. Jak víno tak i čokoláda nabízejí celou paletu chutí, vůni a barev, které se mohou skvěle doplnit.

Jak na to

Začněte čokoládou. Vezměne si kousek čokolády do úst, a nechte ji na patře rozplynout. Povalujte ji po jazyku a vychutnávejte její sladkost, hořkost, plnost a vyváženost chuti. Pak se napijte vína. Ponechte jeho doušek v ústech a nechte jej klouzat po patře. Vnímejte jeho váhu a texturu. Při polknutí si všímejte harmonie aroma, kyselosti, trpkosti, sladkosti a ovocné chuti.



10 výherců získá 2 čokolády Lindt Excellence (Lindt Excellence 70% Cocoa a Lindt Excellence Chilli) a láhev kvalitního červeného vína Tarapacá Cabernet Sauvignon


Vyhrává 20., 40., 60., 80., 100., 120., 140., 160., 180. a 200. zodpovězená soutěžní otázka.



Soutěž končí 25. 9. 2011 o půlnoci.




Zkontrolujte si v nastavení, zda máte vyplněné kontaktní údaje (poštovní adresu), abychom se s vámi v případě výhry mohli rychle spojit.




Pravidla soutěže naleznete ZDE.



Komentáře

Komentářů celkem: 1
mňam, to musí být lahoda :) Milea 19. 9. 2011 | 16:09

Další články z rubriky

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Včera | Jednoduchá potravina, jako je cibule, se dá připravit na mnoho způsobů. Nejen ve své čerstvé formě,…

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Včera | Podíváte se občas před spláchnutím, co po vás na toaletě zůstalo? Měla byste. Barva, struktura,…

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

22. 4. | Probouzíte se ráno s pytli pod očima, oteklými prsty na rukou, lýtky a také břichem jako balon a…

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

21. 4. | Tvaroh nikdy nezklame, ať už se pustíte do pečení bábovky, přípravy lívanců nebo tvarohových…