Spokojeným lidem se nachlazení vyhýbá

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Vzájemný vztah mezi duševním rozpoložením a stavem organismu se podařilo přesvědčivě prokázat psychologům z pittsburské univerzity.

Během experimentu při němž 193 pokusných osob infikovali nachlazením nebo chřipkovými viry a následně na ně uvalili karanténu, totiž zjistili, že lidé s pozitivním myšlením podléhají těmto chorobám zřetelně řidčeji než ti, která trpí depresemi, mají strach nebo zaujímají nepřátelské postoje.

V článku otištěném v odborném časopise Psychosomatic Medicine vědci mimo jiné konstatují, že je u obou skupin rovněž výrazný rozdíl v průběhu onemocnění. Šťastní a spokojení jedinci se dokáží snáze vyrovnat s potížemi, které jejich nemoc provázejí. Věk, pohlaví, úroveň vzdělání nebo míra sebedůvěry přitom hrají víceméně zanedbatelnou roli. (Plus)

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…