Sváteční nadváhu hubneme tři měsíce

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

O svátcích se tukové polštáře na těle plní astronomickou rychlostí. K přibrání několika kilogramů mnohdy stačí i pouhý týden. Ovšem na shazování vánočních a silvestrovských tuků je potřeba čas mnohem delší. Podle světového průzkumu zabere hubnutí v průměru tři novoroční měsíce.



Podle průzkumu se o Vánocích přejídají a přepíjejí tři čtvrtiny dospělých, většina z nich po svátcích stoupne na váhu a vidí číslo vyšší než na počátku prosince. Dietoložka Dora Walshová ale míní, že si můžeme sváteční dobroty užívat bez obav, pokud jíme velmi pomalu.

„Člověk si stále může vychutnat vánoční dobroty, aniž se přecpe k prasknutí a přibere na váže. Klíčové v tomto období je, že jíte pomalu a užíváte si, co jíte, aniž se přejídáte. Důležité je také být aktivní během Vánoc a pohybovat se a spalovat kalorie. Potřeba je být umírněný, což pomáhá vyhnout se dvěma extrémům – přejídání o Vánocích a hladovění po Vánocích. I dietní plány v novém roce musejí být velmi smysluplné a vyvážené, protože prudké omezení kalorií nic neřeší, rychlá řešení hlavně nemají dlouhého trvání,“ uvedla Walshová pro Daily Mail.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

Včera | 8 | Jídlo hraje na cestách důležitou roli. Když nám nekručí v žaludku, hned si své zážitky užíváme…

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

21. 9. | Zdravotní stav člověka se dá vyčíst z mnoha ukazatelů. Jedním z nich je jazyk. Pokud je růžový až…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

18. 9. | Hříbky, klouzci, lišky, růžovky nebo žampiony. Jedlých hub je nepřeberné množství druhů, stejně tak…