Sváteční nadváhu hubneme tři měsíce

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

O svátcích se tukové polštáře na těle plní astronomickou rychlostí. K přibrání několika kilogramů mnohdy stačí i pouhý týden. Ovšem na shazování vánočních a silvestrovských tuků je potřeba čas mnohem delší. Podle světového průzkumu zabere hubnutí v průměru tři novoroční měsíce.



Podle průzkumu se o Vánocích přejídají a přepíjejí tři čtvrtiny dospělých, většina z nich po svátcích stoupne na váhu a vidí číslo vyšší než na počátku prosince. Dietoložka Dora Walshová ale míní, že si můžeme sváteční dobroty užívat bez obav, pokud jíme velmi pomalu.

„Člověk si stále může vychutnat vánoční dobroty, aniž se přecpe k prasknutí a přibere na váže. Klíčové v tomto období je, že jíte pomalu a užíváte si, co jíte, aniž se přejídáte. Důležité je také být aktivní během Vánoc a pohybovat se a spalovat kalorie. Potřeba je být umírněný, což pomáhá vyhnout se dvěma extrémům – přejídání o Vánocích a hladovění po Vánocích. I dietní plány v novém roce musejí být velmi smysluplné a vyvážené, protože prudké omezení kalorií nic neřeší, rychlá řešení hlavně nemají dlouhého trvání,“ uvedla Walshová pro Daily Mail.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Trpíte na modřiny? Může jít o vážné onemocnění

Trpíte na modřiny? Může jít o vážné onemocnění

Dnes | Stává se vám, že se vám vytvoří modřina hrající všemi barvami, i když se jen lehce opřete o stůl?…

Vařte za hubičku: Levná a chutná jídla z brambor

Vařte za hubičku: Levná a chutná jídla z brambor

26. 5. | Brambory jsou snadno k dostání a když víte, jak je připravit, nebudou vás nudit. Existuje totiž…

Když ovečky nezabírají: Rady, jak co nejrychleji usnout

Když ovečky nezabírají: Rady, jak co nejrychleji usnout

25. 5. | 2 | Už jste se po dvacáté v posteli převalila ze strany na stranu a spánek se stále někde toulá?…

Jak udělat dokonalý smažák? Známe 4 triky!

Jak udělat dokonalý smažák? Známe 4 triky!

24. 5. | 1 | Na klasický smažený sýr dostane čas od času chuť každý z nás. Ne vždy se ale povede, aby sýr ze…