Švestkový koláč 6x jinak: Bez kynutí, s drobenkou i s pudinkem

| Autor: MŽ | Rubrika: Zdraví

Švestková sezóna klepe na dveře, různé blumy a pološvestky už jsou pomalu za námi, pravé švestky se chystají předvést v celém svém chuťovém spektru. Vykouzlete si z nich chutný koláč. Tady je pět osvědčených receptů.

Švestkový koláč 6x jinak: Bez kynutí, s drobenkou i s pudinkem

Švestky patří k září jako Vochomůrka ke Křemílkovi. A švestkový koláč voní domovem a rodinnou pohodou. Jak ho pečete? Pokud ještě nemáte svůj osvědčený recept, tady je pět osvědčených postupů.

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Tento recept vám ušetří čas potřebný na kynutí, protože nemusí vykynout těsto, jen vzejít kvásek, takže takovýhle koláč můžete zvládnout i ve všední den a proměnit ho v den sváteční.

Švestkový koláč 1
 

Švestkový koláč nohama nahoru

Máte mnohdy pocit, že svět blázní a je vzhůru nohama. My vás v tom ještě utvrdíme – tady je jeden převrácený koláč. Ale až se do té dobroty zakousnete, určitě zase budete stát nohama pevně na zemi.

Švestkový koláč s tvarohem

Naši švestkovou hitparádu doplňuje koláč se švestkami a tvarohem. Není úplně jednoduchý, zato lahodný, tak seberte odvahu a zkuste ho.

Švestkový koláč 2
 

Švestkový koláč kynutý

Kynutý koláč je prostě klasika. Až dojdou švestky, můžete ho zkusit s jablky a pak nezbyde než volit mražené ovoce a čekat zase na jaro. Ale toto univerzální těsto můžete využít na všechny druhy ovoce.

Švestkový koláč s drobenkou

Tento koláč je specifický tím, že na něj použijete i vanilkový puding. Určitě si ho oblíbíte.

Švestkový koláč 3
 

Švestkový koláč II.

Jednoduchý švestkový koláč s drobenkou bez kynutí také aspiruje na zapsání do vaší kuchařky.

Další články z rubriky

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…