Světově unikátní Buddha-Bar Hotel konečně v Praze

| Autor: Dana Švigová | Rubrika: Zdraví

Exkluzivní značka Buddha-Bar, jedinečná vize kreativního ducha Raymonda Visana, přichází do Prahy s vůbec prvním konceptem Buddha-Bar Hotelu na světě. Součástí pětihvězdičkového hotelu se stala také legendární Buddha-Bar restaurace & bar a zcela nová trendy restaurace Siddharta Café, jejichž provoz byl zahájen už v průběhu ledna. Samotné otevření hotelu pro veřejnost bylo zahájeno 22. ledna.

Butikový pětihvězdičkový Buddha-Bar Hotel Prague české společnosti CPI Hotels, a.s. se nachází v živoucím srdci Prahy, na Jakubské ulici nedaleko Staroměstského náměstí, v sousedství kostela sv. Jakuba. Hotel je, spolu s oběma „eatertainment“ restauracemi umístěn v šestipatrovém historickém objektu z počátku 20. století, který prošel v loňském roce kompletní rekonstrukcí.



„Hotel nabízí ubytování v 36 pokojích a 3 stylových apartmá, přičemž pokoje dosahují plochy okolo 39 m2. Vybrané pokoje dále disponují terasou nebo japonskou zahradou, jiné využívají členitosti objektu a dispozic podkroví,“ představuje ubytování ředitelka hotelu Veronika Fajčíková. V barvách vévodí interiéru červená a zlatá s akcentem na černé a tmavě hnědé odstíny nábytku, jako křesla se vzorem krokodýlí kůže nebo bambusové obklady. Prostoru pokojů dominuje černá masívní postel z palisandru s vyobrazením draka v čele, atmosféru dolaďuje podmanivé světlo čínských lamp.



„Příjemné prostředí našim hostům zaručují, spolu s designově čistým nábytkem a luxusními materiály, také špičkové technologie, jejichž prostřednictvím mohou svůj pobyt v hotelu proměnit ve skutečný požitek. Do standardního vybavení hotelového pokoje patří např. kávovar Nespresso, Minibar Subzero, ale také toalety Balnea 8000 nebo televizory Bang&Olufsen, které mimo jiné umožňují poslech hudby mixované DJem přímo z baru,“ popisuje Veronika Fajčíková. Dokonalou relaxaci přináší dále sprchový kout se širokým deštěm a originální mozaikou nebo televize zabudovaná v zrcadlové stěně oproti vaně s dálkovým ovládáním.



Pro aktivní relaxaci je hotel vybaven menším fitness, saunou a vířivkami. Zcela individuální přístup nabízí tzv. buddhattitude, velice elegantní a smyslný koncept dokonalé lázeňské péče, který během okamžiku změní pokoj hosta v jedinečné spa. Hotel využívá také originální exkluzivní pleťové a tělové výrobky buddhattitude řady Himalayan, Signature a Tibetan.



V síle jedinečného prožitku a individuální relaxaci jde Buddha-Bar Hotel až za hranice očekávání, především díky vlastnímu značkovému designu, unikátní podmanivé atmosféře, originální fúzi vytříbených kulinářských chutí a vysoce osobnímu přístupu. „Orientální vliv je zřejmý na speciálně vybraných barvách, materiálech, tkaninách, chutích a vůních, které přinášejí jedinečný požitek pro všechny lidské smysly,“ dokresluje atmosféru Veronika Fajčíková.



Buddha-Bar Hotel Prague se stal prvním hotelem z nové, celosvětové sítě Buddha-Bar Hotels & Resorts, která usiluje o překročení i těch nejvyšších standardů pětihvězdičkových hotelů. Svým hostům chce dopřát pobyt inspirovaný jedinečným životním stylem, jenž si podmaní všechny lidské smysly. Unikátní koncept patří skupině George V Restauration, která provozuje celosvětově proslulé a úspěšné Buddha-Bar restauranty v Paříži, New Yorku, Dubaji, Bejrútu, Káhiře, Londýně, Kyjevě. Originální návrh interiéru pochází od Raymonda Visana a týmu architektů studia DWA Architects. Na české straně se na projektu podílel architekt Zbyšek Stýblo a studio Gama.

 


Zdroj: Michaela Winklerová

Další články z rubriky

6 večerních rituálů, které vám pomůžou hubnout

6 večerních rituálů, které vám pomůžou hubnout

18. 2. | Co kdybyste mohla hubnout jen díky tomu, že změníte svoje večerní rituály? Zní to až moc jednoduše,…

Pozor! Jak poznáte, že má někdo z vašich blízkých Alzheimera?

Pozor! Jak poznáte, že má někdo z vašich blízkých Alzheimera?

16. 2. | 1 | Dodnes nevíme proč, ale Alhzeimerova choroba postihuje hlavně ženy. Možná proto, že jsou obecně…

Nejlepší rybí obědy: Fish&chips i ryba na fenyklu

Nejlepší rybí obědy: Fish&chips i ryba na fenyklu

15. 2. | Naučte se jíst zdravé rybí maso, ať už v odlehčené podobě na fenyklu a grapefruitu nebo v podobě…

Problémy v přechodu: Zastavte je bez chemie

Problémy v přechodu: Zastavte je bez chemie

14. 2. | Žen v období menopauzy je v Čechách v tuto chvíli tři čtvrtě milionu, půl milionu má potíže a…