Švýcaři si pochutnají na cigaretách bez kouře

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Vyzrát na zákazy kouření v restauracích a na veřejných místech se rozhodli švýcarští vynálezci cigaretami, které neprodukují kouř. Výrobek NicStic je určen právě především k používání v nekuřáckých restauracích, barech, ale je možné si na těchto cigaretách pochutnat také například na palubě letadla.

Neobsahují tabák a skládají se z horkého tělíska a speciálního filtru napuštěného nikotinem. Poprvé se objeví koncem roku v německých trafikách.

Ačkoliv v cigaretě není ani zblo tabáku, výrobce tvrdí, že podle chuti se speciální cigarety od těch klasických rozhodně nerozeznají.

"Věříme, že se lidé přikloní ke zdravějšímu způsobu kouření. Nikotin oproti tabáku páchá v lidském těle daleko menší škody. Tabák totiž obsahuje dehet, arzén, kadmium a formaldehyd. Náš výrobek také pomůže zmírnit vysoká zdravotní rizika a nepříjemnosti spojené s pasivním kouřením," uvedl výrobce NicSticu.

Bezkouřový výrobek se dostane na trh v balení podobném klasické krabičce cigaret. V ní nebudou chybět baterie, nabíječka a také náhradní filtry. Podle společnosti, která svůj produkt oficiálně představí v německém Frankfurtu, trvá vykouření cigarety zhruba tři minuty a náhradní filtry, které se zasazují do speciálního topného tělíska, přijdou zájemce na stejnou cenu jako cigarety. (Plus)

Komentáře

Komentářů celkem: 1
Mam pocit ze tento clanek vam vykradl casopis Epocha anonym 30. 6. 2005 | 13:08

Další články z rubriky

Populární superpotraviny: Zázvor prodlouží menstruaci a borůvky zvýší cukr

Populární superpotraviny: Zázvor prodlouží menstruaci a borůvky zvýší cukr

22. 5. | Superpotravinami se to v poslední době všude jen hemží a výživoví poradci si je nemohou vynachválit…

7 rychlých receptů: Jak na chutné pomazánky

7 rychlých receptů: Jak na chutné pomazánky

22. 5. | Chystáte oslavu nebo posezení s přáteli a lámete si hlavu nad občerstvením? Vyzkoušejte jednohubky…

Ochutnejte jarní polévky: Chřestová, špenátová nebo okurková

Ochutnejte jarní polévky: Chřestová, špenátová nebo okurková

19. 5. | Lehké jarní polévky, které vám rychle půjdou od ruky. Vyzkoušejte třeba sezonní chřestovou nebo…

Nafouknuté břicho? Známe nejčastější příčiny

Nafouknuté břicho? Známe nejčastější příčiny

18. 5. | Trápí vás často křeče v břiše, nadýmání a pocit opuchlosti? Příčin může být hned několik. Některé…