Švýcaři si pochutnají na cigaretách bez kouře

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Vyzrát na zákazy kouření v restauracích a na veřejných místech se rozhodli švýcarští vynálezci cigaretami, které neprodukují kouř. Výrobek NicStic je určen právě především k používání v nekuřáckých restauracích, barech, ale je možné si na těchto cigaretách pochutnat také například na palubě letadla.

Neobsahují tabák a skládají se z horkého tělíska a speciálního filtru napuštěného nikotinem. Poprvé se objeví koncem roku v německých trafikách.

Ačkoliv v cigaretě není ani zblo tabáku, výrobce tvrdí, že podle chuti se speciální cigarety od těch klasických rozhodně nerozeznají.

"Věříme, že se lidé přikloní ke zdravějšímu způsobu kouření. Nikotin oproti tabáku páchá v lidském těle daleko menší škody. Tabák totiž obsahuje dehet, arzén, kadmium a formaldehyd. Náš výrobek také pomůže zmírnit vysoká zdravotní rizika a nepříjemnosti spojené s pasivním kouřením," uvedl výrobce NicSticu.

Bezkouřový výrobek se dostane na trh v balení podobném klasické krabičce cigaret. V ní nebudou chybět baterie, nabíječka a také náhradní filtry. Podle společnosti, která svůj produkt oficiálně představí v německém Frankfurtu, trvá vykouření cigarety zhruba tři minuty a náhradní filtry, které se zasazují do speciálního topného tělíska, přijdou zájemce na stejnou cenu jako cigarety. (Plus)

Komentáře

Komentářů celkem: 1
Mam pocit ze tento clanek vam vykradl casopis Epocha anonym 30. 6. 2005 | 13:08

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…