Teplá mořská voda infikuje rány

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Spousta lidí je přesvědčena, že mořská voda se svým vysokým obsahem solí i dalších minerálů je téměř balzámem na nejrůznější drobná poranění. Připouštějí to ostatně i lékaři. Ovšem s důrazným upozorněním, že její teplota nesmí přesáhnout 20 stupňů Celsia.

Pokud je však vyšší, stává se médiem, v němž se mají infekční zárodky čile k světu. Zvlášť u otevřených ran. Prokázali to vědci z německého Institutu Roberta Kocha, kteří zjistili, že bez řádného odborného ošetření může dojít k přemnožení nakažlivých tělísek, jež se mimo jiné projevuje odumíráním tkáně či otravou krve.

Proto by postižení měli už při sebemenším podezření na šíření infekce vyhledat pomoc, dát si ránu ošetřit a vydezinfikovat a v nutném případě podstoupit antibakteriální terapii. (Plus)

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…