Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

| Autor: Kristina Hamplová | Rubrika: Zdraví

V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku a ledového salátu. Sáhněte po jiné zelenině a připravte si pokrm, který vás v zimě zahřeje.

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý salát z kořenové zeleniny se sýrem feta je jídlo jako stvořené pro zimní dny. Kombinaci špenátu, pečené mrkve a jemné medové zálivky si oblíbíte na první ochutnání. Recept na Teplý salát z kořenové zeleniny se sýrem feta najdete ZDE.

Salát z červené řepy poslouží jako příloha i lehký oběd. Zkuste k němu třeba přírodní kuřecí plátek nebo francouzské brambory. Jednoduché, zdravé a vydatné! Recept na Salát z červené řepy najdete ZDE.

Brokolicový salát je stejně dobrý teplý jako za studena. Šunku můžete nahradit kuřecím masem, tofu nebo tuňákem. A pokud vás omrzí v salátu, zkuste ji přidat do slaného štrúdlu s brokolicí a se sýrem.

Recept na Brokolicový salát najdete ZDE.

Recept na Štrúdl s brokolicí a se sýrem najdete ZDE.

Čočkový salát s piniovými oříšky je mezi teplými saláty favoritem. Čočka se spolu s batáty postará o vydatné jídlo, které si nebudete vyčítat. Věděli jste, že sladké brambory navíc můžou sloužit i jako prevence proti rakovině? Více o jejich blahodárných účincích na zdraví najdete ve článku na MojeZdravi.cz.

Recept na Čočkový salát s piniovými oříšky najdete ZDE.

I když máte možná pocit, že jste přes Vánoce měli ryb až až, smažený kapr vám omega-3 mastné kyseliny důležité pro vaše srdce nepřidá. Zkuste raději těstovinový salát s treskou nebo těstovinový salát s tuňákem, jednoduchý a rychlý způsob, jak zařadit ryby do vašeho jídelníčku. A jaké ryby vybrat, aby vašemu tělu prospěly co nejvíce? Přečtěte si článek, který vás provede výběrem těch nejzdravějších ryb.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…