Test opalovacích krémů

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Na serveru iDnes proběhl test opalovacích krémů. Ne všechny krémy mají takový ochranný faktor jako je uveden na obalu. Vybírejte proto pečlivě. Dejte si pozor na prošlou záruční lhůtu a kupujte jen krémy s ochranou před UVA i UVB zářením.

Celý test najdete na iDnes.


Výborné krémy pro dospělé:

L'Oréal Solar 50 ml 370 Kč, UV faktor: 60
Solara 200 ml/85 Kč, UV faktor: 12
Ambre Solaire 200 ml/250 Kč, UV faktor: 7, Naměřený UV faktor: 14,6

Spolehlivé krémy pro dospělé:

Daylong 16 100 ml/230 Kč, UV faktor: 16
Astrid 100 ml/100 Kč, UV faktor: 16
Helios Herb 100 ml/100 Kč, UV faktor: 20
Carotene 200 ml/120 Kč, UV faktor: 5
Nubian 150 g/130 Kč, UV faktor: 15
Panthenol 200 ml/115 Kč, UV faktor: 10
Nivea Sun 200 ml/280 Kč, UV faktor: 16
Sun Kiss 200 ml/70 Kč, UV faktor: 12


Krémy pro děti:
- Pro alergiky a dětskou pokožku jsou mnohem bezpečnější a vhodnější prostředky obsahující fyzikální filtry. Chemické filtry mohou zvyšovat riziko vzniku kožních alergií.

Sun Active 275 ml/130 Kč, UV faktor: 16
Johnson's Sun Care baby 75 ml/290 Kč, UV faktor: 40
Inka Suncare pro děti 200 ml/190 Kč, UV faktor: 30
Panthenol sun baby 200 ml/180 Kč, UV faktor: 12



Raději nekupovat:
Mallorca 300 ml/100 Kč, UV faktor: 6
Naměřený UV faktor: 4,4
Naměřený UVA faktor: 0,8

Amica 150 ml/80 Kč, UV faktor: 14
Naměřený UV faktor: 8,3
Naměřený UVA faktor: 1,5

zdroj: iDnes

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…