To nejlepší z vepřového: Segedín a bůčková roláda

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Seznamte se se segedínským gulášem provoněným zauzeným bokem, naučte se, jak zarolovat šťavnatou roládu nebo naplnit kotletu zelím. A jaké přílohy se hodí k vepříkovi? Jednoznačně domácí knedlíky, chléb, pečené brambory nebo pyré. Co o nich říkají šéfkuchaři, které oslovil časopis F.O.O.D.?

To nejlepší z vepřového: Segedín a bůčková roláda

Segedínský guláš

Foodstylista Štěpán Vašák: „Segedínský guláš zjemníte smetanou a knedlíky můžete udělat i bez masa.“
Recepty najdete zde.

Bůčková roláda s nádivkou

Lukáš Zach, kuchař a zahradník: „Do nádivky se nebojte dát více česneku, vypeče se do masa. Kdyby byla nádivka řidší, můžete ji zahustit strouhankou.“
Recepty najdete zde.

Kotlety plněné kysaným zelím

David Skokan, foodstylista: „Cibulí nemusíte šetřit, zvláště při opékání brambor. Jen dejte pozor, ať příliš nezhnědne, jídlo by zhořklo.“
Recepty najdete zde.

Vepřový ořech s mrkvovým pyré

Jiří Hilgart doporučuje vepřový ořech s mrkvovým pyré aneb jídlo, které se snadno stane slavnostním pokrmem.
Recepty najdete zde.

Steak nemusí být jen z hovězího! Jak ho připravit?

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

Dnes | Sladké brambory neboli batáty u nás nejsou příliš rozšířené. Pomalu se učíme zařazovat je do našeho…

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…