Tomáš Savka: Makám jako mezek!

Tomáš Savka: Makám jako mezek!

Propoceného, uondaného, ale s nezbytným úsměvem na rtech zastihlo Korzo zpěváka Tomáše Savku (28) při konkurzu na roli v připravovaném světově proslulém muzikálu Pomáda v Divadle Kalich.

Chvíli trénoval tanec, chvilku si prozpěvoval a uškudlil-li nějakou minutu, lil do sebe minerálku a vydýchával se. "Dřu jako mezek. Jsem tu druhý den a za tu dobu jsem propotil deset triček, vypil snad hektolitr vody a zhubl tři nebo čtyři kila," svěřil se uřícený zpěvák Korzu.

O roli v díle, které bude mít premiéru 6. září, se chce porvat, protože ví, že režisér Ján Ďurovčík mu nic zadarmo nedaruje. I přesto, že ho zná z muzikálů Robin Hood či Osmý světadíl. Tomáš Savka je sice kmenovým členem zdejšího souboru, to mu však, jak sám říká, není moc platné.

"Mě nezajímají jména, ale schopnosti. To, co kdo umí. A je-li to někdo známý, nebo úplně nový, je mi fuk. Jednoho i druhého, když se mi nezamlouvají, nekompromisně pošlu domů, anebo naopak jim dám šanci," nechal se slyšet uznávaný režisér, kterému za dva dny "prošly rukama" čtyři stovky zájemců o pouhých deset rolí v Pomádě.

ČTĚTE TAKÉ:
Výsledky a róby na 21. ročníku TýTý

ČTĚTE TAKÉ:
Jiřina Bohdalová: Dopřávám si luxus říkat pravdu!

Doporučujeme

Články odjinud