Trápí vás bradavice? Poradíme, jak na ně

Trápí vás bradavice? Poradíme, jak na ně

Bradavice jsou velmi rozšířeným problémem, který trápí většinu populace. Jak je můžeme lehce odstranit pomocí přírody a bez chemie?

Co způsobuje bradavice?

Bradavice jsou malé výrůstky, ty jsou obvykle způsobeny viry, které napadají buňky pokožky. Objevují se především na kůži, zřídka i na sliznici. Některé se vyskytují jednotlivě, jiné ve shlucích. Tvorba bradavic je ukazatelem oslabeného imunitního systému.

Imunita je základem zdravého fungování organismu. Je tedy velmi důležité ji pravidelně posilovat.

Jak posílit imunitu?

Čajík na zvýšení imunity

Potřebujeme: 1 lžíci květů a listů třapatky, 1 lžíci květu lípy, 1 lžíci květu bezu, 1 lžíci květu měsíčku Postup: Bylinky smícháme, čaj si připravíme tak, že 1,5 polévkové lžíce směsi přelijeme 0,5 litrem vroucí vody a necháme 15 minut louhovat. Pak scedíme, nalijeme do termosky a popíjíme během dne. Tato pitná kúra by měla trvat 8 týdnů.

Betaglukany

Betaglukan je unikátní přírodní komplexní polysacharid, který je schopen účinně podporovat obranné reakce organismu proti bakteriálním a parazitárním chorobám. Je vědecky prokázáno, že pravidelná konzumace betaglukanu pomáhá imunitnímu systému pracovat na nejvyšší výkon. Betaglukany nalezneme především v houbách – hlívě ústřičné a žampionu.

Tinkturka na posílení obranyschopnosti organismu

Potřebujeme: 2 lžíce nadrobno nasekané hlívy ústřičné, 2 lžíce nadrobno nasekaného žampionu, 3 dl 60% lihu či ovocné pálenky

Postup: Houby zalijeme lihem a vše necháme 14 dní na klidném místě louhovat. Nesmíme zapomenout 2 x denně protřepávat (aby se uvolnily cenné látky). Po uplynutí této doby přecedíme, tinkturu nalijeme do skleněné lahve a po dobu 6 týdnů užíváme 3 x denně 30 kapek nakapaných do 0,5 litru vlažné vody. TIP: Čajík na zvýšení imunity a tinkturu z hřibů můžeme užívat souběžně.

Bradavice a homeopatie

Homeopatie nám rovněž nabízí úžasný preparát na odstranění tohoto zdravotního problému. Thuja 15CH Toto homeopatikum pomáhá při léčbě bradavic. Po dobu 1,5 až 2 měsíců užíváme 3 x denně 4 kuličky, které necháme rozpustit v ústech. TIP: Všechny tyto bylinné preparáty můžeme užívat souběžně.

Osvědčené recepty našich babiček

Šťáva z cibule Rozřízneme cibuli, do řezné plochy uděláme důlek, do něj nasypeme trošku cukru a tak si vyrobíme sirup, kterým 3 x denně potíráme bradavici a nakonec ji přelepíme náplastí. Tento postup provádíme až do úplného zahojení.

Šťáva ze smetánky lékařské (pampelišky)

Každé ráno a odpoledne potíráme postižené místo mlékem ze stvolu pampelišky. Provádíme až do úplného vymizení bradavice.

Tea tree oil

Pomocí kapátka zakápneme bradavici 100% přírodním čajovníkovým olejíčkem a pak vše přelepíme náplastí. Tento postup opakujeme denně, až do úplného zahojení. TIP: Tyto postupy můžeme provádět souběžně.

Doporučujeme

Články odjinud