Trefa do celozrnného!

| Autor: Dana Švigová | Rubrika: Zdraví

Lámete si zase hlavu s tím, jak se co nejrychleji zbavit vánočních kil? S plánováním nejrůznějších diet však opatrně! Vynechávání snídaně rozhodně ke kýženému cíli nevede. Dobrá, ale dát si ke snídani rohlíčky obzvláště vypečené není pro hubnoucí jídelníček asi to pravé...


Mnohem vhodnějším zdrojem energie při honbě za štíhlou linií je celozrnné pečivo. To se peče z celozrnné mouky, která obsahuje i vnější vrstvy zrna obilí. Tyto vrstvy jsou bohaté na vlákninu s obsahem vitamínů, minerálních látek a esenciálních mastných kyselin. Celozrnné pečivo díky obsažené vláknině dostatečně zasytí a v kalorické hodnotě si s bílým pečivem rozhodně nezadá. Tak proč ne třeba Kornspitz® místo rohlíku?


Méně kalorií, více vlákniny.
Kornspitz® by neměl chybět ve snídaňovém menu všech, pro které zdravá strava není jen pouhou frází. Díky vyvážené kombinaci vysoce kvalitních ingrediencí (pšeničná mouka, pšeničný šrot, žitný šrot, pšeničné otruby, sojový šrot, pšenično-sladový šrot, žitná mouka, pšeničné klíčky, lněná semínka a další pekařské přísady) je oblíben u gurmánů i u konzumentů, kteří kladou vysoké nároky na kvalitu výživy. Také je vůbec první vynalezenou funkční potravinou, která nabízí vynikající základ moderní, racionálně laděné snídaně. Funkční potravinou jsou označovány potraviny obsahující vysoké množství látek, které prospívají lidskému zdraví, tedy přísad, které aktivně ovlivňují fyziologické procesy v těle, zvyšují výkonnost a posilují imunitní systém.


Ve srovnání s obyčejným rohlíkem se může pochlubit mnohem nižším glykemickým indexem (GI = 43). Výhodou potravin s nízkým GI je, že jsou schopny prodloužit pocit sytosti a udržet vyrovnanou hladinu cukru v krvi. Zatímco bílý rohlík zažene hlad sotva na dvě hodinky, Kornspitz® zasytí na podstatně delší dobu. Stejně jako další druhy celozrnného pečiva obsahuje totiž nestravitelnou vlákninu, která je za pocit nasycení přímo odpovědná. Obsažená vláknina navíc napomáhá upravit trávení. Zlepšuje pohyb střev a pomáhá zbavit se rychleji škodlivých látek, které v těle vznikají.

Zdroj: Botticelli

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Bramborák, česká klasika: Tradiční, batátové i se zeleninou

Bramborák, česká klasika: Tradiční, batátové i se zeleninou

Dnes | Obyčejné české jídlo, které je snadné a všichni se po něm můžeme utlouct! Bramboráky se dají…

Těstoviny nasladko: Brusinkové lasagne a nudle s mákem

Těstoviny nasladko: Brusinkové lasagne a nudle s mákem

27. 3. | Sladké těstoviny můžou být pro nás trochu nezvyk, ale po prvním okusení si tuto kombinaci…

Oční jóga: 9 rad, jak si u počítače nezkazit zrak

Oční jóga: 9 rad, jak si u počítače nezkazit zrak

27. 3. | Každý člověk mrkne během dne dvaadvacetkrát za minutu, při čtení knihy desetkrát a pokud pracuje na…

Jarní detox podle přírody: Proč a co jíst a pít

Jarní detox podle přírody: Proč a co jíst a pít

26. 3. | V každém ročním období naše tělo potřebuje něco jiného. V zimě hutnou a teplou stravu, na jaře…