Trendy v jídle pro rok 2017: Uhlí, hmyz a havajské mísy

| Autor: IŠ | Rubrika: Zdraví

Kokosová voda a acai berry? Zapomeňte, to už není in. Zdravé stravování nás zajímá pořád víc, ale i v něm se začínají odrážet módní trendy stejně jako v jiných oborech. Některé z těch pro letošní rok vás opravdu překvapí.

Trendy v jídle pro rok 2017: Uhlí, hmyz a havajské mísy

Aquavit

Tenhle nápoj se ve skandinávských zemích, hlavně v Dánsku, vyrábí už od 15. století. Jde o nápoj na bázi neutrálního alkoholu vydestilovaný z obilí nebo brambor. Při druhé destilaci se do něj přidávají bylinky a koření, jako jsou koriandr, fenykl, skořice, kopr, badyán nebo hřebíček.

Jeho nejdůležitější složkou je ale kmín. Obsah alkoholu v aquavitu je od 37 do 45 %. Podává se na ledu. Uvidíme, jestli letos dokáže předstihnout naši tolik populární bylinnou Becherovku.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Včera | Jednoduchá potravina, jako je cibule, se dá připravit na mnoho způsobů. Nejen ve své čerstvé formě,…

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Včera | Podíváte se občas před spláchnutím, co po vás na toaletě zůstalo? Měla byste. Barva, struktura,…

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

22. 4. | Probouzíte se ráno s pytli pod očima, oteklými prsty na rukou, lýtky a také břichem jako balon a…

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

21. 4. | Tvaroh nikdy nezklame, ať už se pustíte do pečení bábovky, přípravy lívanců nebo tvarohových…