Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Tvaroh nikdy nezklame, ať už se pustíte do pečení bábovky, přípravy lívanců nebo tvarohových šátečků. Možná vás až překvapí, v kolika různých receptech jej lze použít.

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

Bábovka z tvarohu

Všichni si rádi upečeme bábovku na mnoho způsobů. Bábovka je díky tvarohu mnohem vláčnější a den po upečení bude stejně měkká jako po vytažení z trouby.
Recepty najdete zde.

Tvarohové lívance

Úžasně jemné lívanečky, bez kterých není víkendová snídaně ono. Skvělé jsou se zakysanou smetanou a ovocem nebo javorovým sirupem a máslem.
Recepty najdete zde.

Jemné tvarohové palačinky

Klasické palačinky známe všichni. S tvarohem přímo v těstíčku ale chutnají ještě lépe! Dejte si k nim domácí marmeládu nebo zmrzlinu a už nebudete chtít jiné.
Recepty najdete zde.

Jahodo-tvarohové šišky

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta nejsou jenom letní záležitostí. Stačí vyndat zásoby mraženého ovoce! Pokud spěcháte, zvolte místo klasických knedlíků tvar šišky a výborný oběd budete mít na stole za chvilku.
Recepty najdete zde.

Tvarohové šátečky

Křupavé a dozlatova upečené šátečky přijdou vhod během všedního dne k snídani i na svačinu. Džem nebo ovoce snadno nahradíte i šunkou a sýrem. Velcí milovníci jídla mohou vyzkoušet i vlastní masovou či zeleninovou náplň.
Recepty najdete zde.

Volarské tvarohové koláčky

Nevíte, co ke kávě nebo čím potěšit rodinu o víkendu? Zkuste upéct nadýchané tvarohové koláčky a určitě sklidíte velkou pochvalu!
Recepty najdete zde.

Upečte si koláč s videonávodem krok po kroku

Dalších 200 receptů na sladké i slané pečení najdete například v knize Pavlíny Berzslové Dnes napeču! z nakladatelství Slovart.

Dnes napeču!
 
nebo v knize Jak chutná Dolce Vita.
Jak chutná Dolce Vita
 

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Dnes | Někdy stačí našlehat bílky, jindy použijeme kvasnice, pak také můžeme sáhnout při pečení po…

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

24. 7. | Mít zářivě bílé zuby je dnes pomalu už nutnost. Všechny ty herečky a celebrity, dnes už ale i…

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

24. 7. | Lívance s čerstvým ovocem se smetanou patří tak neodmyslitelně k létu a k prázdninám na chalupě…

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší recepty

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší…

21. 7. | Rajčat existuje bezpočet druhů, jsou kulatá, oválná, malá cherry rajčátka, škála barev sahá od…