Tvrdý alkohol si svou daň vybírá rychleji

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

S tím, že stálé popíjení víceprocentních nápojů má neblahý vliv na rozumovou způsobilost, zejména pokud jde o paměť a učení, by si zřejmě jen málokdo dovolit polemizovat. Američtí vědci však nyní zjistili, že celý proces probíhá podstatně rychleji, než se dosud předpokládalo.

A co je ještě horší, tvrdý alkohol zanechává vážné a trvalé následky na zdraví.


V odborném časopise Alcoholism: Clinical & Experimental Research své tvrzení bostonští experti demonstrovali na pokusu s myšmi, jimž podávali alkohol.


Už po osmi týdnech zpozorovali nečekaně výrazný deficit ve schopnostech hlodavců, jenž přetrvával až dvanáct týdnů v době, kdy už zkoumané myši zase abstinovaly. (Plus)

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Nedělní oběd: Zkuste burgery, špízy nebo slaný koláč!

Nedělní oběd: Zkuste burgery, špízy nebo slaný koláč!

Dnes | O víkendu máme konečně čas sejít se u stolu. Chceme si pochnutnat na něčem lahodném, ale nechceme…

Nejlepší recepty na kuře: Caesar, ohnivá křidélka i špízy

Nejlepší recepty na kuře: Caesar, ohnivá křidélka i špízy

18. 2. | Kuřecí maso je dietní, rychle připravené i relativně levné, proto se těší stálé oblibě. Ale časem…

Dezerty do skleničky: Čokoládová pěna, suflé i limetkový krém

Dezerty do skleničky: Čokoládová pěna, suflé i limetkový krém

16. 2. | Minidezerty do skla dokáží zachránit nejednu nečekanou návštěvu. Vyzkoušejte našich pět osvědčených…

Dagmar Heřtová z blogu Tastejourney.cz: Vařit se dá i na podpatcích

Dagmar Heřtová z blogu Tastejourney.cz: Vařit se dá i na podpatcích

16. 2. | Pokud sledujete kuchařské a gurmánské blogy, určitě vám neunikla stránka Tastejourney.cz. Její…