Účes může zhoršit migrénu!

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Osobám trpícím migrénou může snaha o krásný vzhled doslova způsobit bolesti hlavy. Některé typy účesů, voňavky nebo náušnice je mohou přímo vyvolat nebo zhoršit.



Podle Dr. Seymoura Diamonda, zakladatele chicagské Kliniky pro bolesti hlavy a předsedy americké Národní nadace pro bolesti hlavy, bývá pokožka hlavy během migrény přecitlivělá.

"Když si stáhnete vlasy do pevného drdolu nebo culíku, může tah vlasů zhoršit bolest," říká.

Pokožka je citlivější vlivem fenoménu zvaného kožní alodynie, která se právě během migrény projevuje. Bolest ale zhoršují i náušnice, čelenky… a také určité druhy vůní. Ty vyvolávají v mozku elektrické impulzy, které mohou změnit citlivost některých nervů a způsobit bolestivé pulzování.

Při obyčejné bolesti se potíže vlivem výše uvedených faktorů nezhorší. Pokud nechcete užívat léky proti bolesti, doporučují lékaři relaxační techniky - meditaci, biofeedback, masáže, hypnózu nebo akupunkturu.
Jestliže potíže přetrvávají a máte podezření, že trpíte migrénou, vyhledejte lékaře.





ČTĚTE TAKÉ:
Pozor, mnoho tekutin při nachlazení škodí!





ČTĚTE TAKÉ:
Brambory mohou prospívat lidskému zdraví, ale taky zabíjet



Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…