Úleva křečovým žilám lázeňskou metodou – v pohodlí domova

| Autor: MF | Rubrika: Zdraví

Hydroterapie, tedy léčba pomocí vody, je velmi stará léčebná a rehabilitační metoda. Její blahodárné účinky znali již staří Egypťané, velké obliby dosáhla v antickém Řecku a Římě. Pro léčbu křečových žil ji znovuobjevil a ověřil tým vědců z Univerzity ve Vídni.

www.krecove-zily.cz



Teplá a studená voda

Většinou se při hydroterapii používá teplá voda, my však použijeme střídání teplé a studené vody. Tím budeme stimulovat nervová zakončení v dolních končetinách a snížíme tak bolestivost. Navíc působení tepla a chladu zlepšuje prokrvení končetin a snižuje množství krve v křečových žilách.

Domácí lázeň snadno a rychle

Pro domácí hydroterapii křečových žil jsou potřeba jen 2 nádoby na vodu vysoké tak, aby se do nich mohla ponořit dolní končetina od chodidla po koleno. Do jedné nádoby se napustí voda co nejteplejší, v níž ještě vydržíte stát. (Pozor na opaření, pokud máte problémy s citlivostí dolních končetin, použijte radši vodu chladnější.) Do druhé nádoby se nalije naopak voda ledová.

Třikrát tři a půl minuty

Začněte teplou lázní, v níž zůstanete stát 3 minuty. Poté vstupte do chladné lázně, kde postojíte 30 sekund, a celý tento postup zopakujte třikrát, takže budete končit studenou lázní. Opakujte tento postup každý den. Pozitivní výsledky této léčby se podle rakouských vědců dostaví asi za měsíc.

Náklady jsou minimální – stačí si opatřit dva vyšší kbelíky a to je vše. Máte tak k dispozici účinnou a levnou metodu, jak svým nohám ulevit, snížit bolesti napnutých křečových žil a zlepšit funkci cév dolních končetin.

Komentáře

Komentářů celkem: 1
zajimave :-) JTina 25. 5. 2010 | 00:41

Další články z rubriky

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…

Je vám pořád zima? Takhle se skutečně zahřejete!

Je vám pořád zima? Takhle se skutečně zahřejete!

28. 12. 2017 | Čtyřicet pět procent Čechů trápí zimomřivost. Mají pořád studené ruce, nohy, od září do května…