Už žádné jehly na puchýře!

| Autor: MF | Rubrika: Zdraví

Stačí nové krásné boty, které si poprvé nazujeme a vydáme se na delší procházku. A puchýře na sebe nenechají dlouho čekat. Zapomeňte ale na jejich propichování. A zkuste daleko účinnější léčbu.

www.hojeni-ran.cz





Puchýř kůži chrání

Vznik puchýřů může mít různé příčiny: asi nejčastější jsou ty, které se vytvoří, když na kůži dlouho působí tlak nebo tření. Výjimkou nejsou ani puchýře jako následek popálení horkou vodou, spálení od slunce nebo třeba jako nežádoucí účinek při užívání určitých léků. Pokud puchýř zůstane uzavřený, ochraňuje ránu, kterou obklopuje tekutina. Tím brání vniknutí choroboplodných zárodků a vzniku infekce.

Na špendlík raději zapomeňte

Pokud už jste tedy nestačili vzniku puchýře zabránit a boulička tekutiny vám bude znepříjemňovat život, nesnažte se se jí zbavit. Pokud to uděláte, riskujete proniknutí nežádoucí infekce do rány a delší hojení.

Někdy se stane, že puchýř přílišným tlakem praskne sám a rána zůstane zčásti obnažená. I tehdy samozřejmě riziko infekce stále hrozí. Proto je dobré vědět, jak dále postupovat, abychom kůži ochránili.

HemaGel zkrátí hojení puchýře

Nechat puchýř zaschnout opravdu není nejlepší cesta k tomu, aby se brzy zahojil. Rána potřebuje k procesu hojení vlhko. To jí můžete poskytnout pouze speciálními přípravky, které vlhkost v ráně udrží. Speciální ochranu poskytne HemaGel, který obsahuje patentovanou látku snižující v ráně bolest a urychluje hojení.

Koupíte ho v jakékoliv lékárně a můžete ho všude nosit s sebou. Stačí nanést vrstvičku na puchýř omytý vodou a překrýt slabou vrstvou netkané textilie či mulu. Druhý nebo třetí den starou vrstvu opatrně setřete a aplikujte novou. Opakujte až do vyléčení, které se s HemaGelem dostaví dříve než bez něj. A jizvičky se bát nemusíte. I té HemaGel předejde.

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…