Valentýn: A co si o něm vlastně myslí herci?

Valentýn: A co si o něm vlastně myslí herci?

Svátek svatého Valentýna. Jedni vítají možnost, jak dát 14. února svému partnerovi najevo, že jej milují. Druzí naopak tento importovaný svátek bojkotují a drží se toho, že svátek zamilovaných je pro ně 1. máj. Zeptali jsme se několika herců ze seriálu Cesty domů, co si o tom myslí.

Tereze Kostkové svatý Valentýn nic moc neříká. ?Ten svátek k nám byl uměle implantován a já ho jako svátek necítím. Každý svátek je jen dohoda mezi lidmi, jaký den se bude něco slavit. Je potřeba v této tradici vyrůstat, aby to člověk opravdu cítil a neslavil něco jen formálně. Já nesnáším dělat něco formálně. A zrovna láska si nezaslouží být oslavována jen v nějaké specifické dny, měla by být všeplatná a každodenní. Když už mám ctít svátek lásky, je to pro mě 1. máj, který mám spojený s Máchou a majálesy a pusou pod rozkvetlou třešní. Ale svátek lásky se nemusí týkat jen partnera, ráda napíšu 1. května SMSku mámě nebo sestrám či kamarádkám, že jim přeju krásný první máj, ten lásky čas,? vysvětluje Tereza Kostková.

Klepněte pro větší obrázek

Petra Horváthová má v seriálu trable s láskou od začátku. ?Svatý Valentýn je pro mě americký svátek. Vendy by jej možná slavila, já jej přijímám spíš s rezervou. Baví mě ty kýčovité věci, které se tu k Valentýnu prodávají, ale vlastně ho spíš neslavím. Mnohem víc mě vždycky těší, když dostanu na 1. máje pusu pod rozkvetlým stromem. Takže Valentýna tak nějak přejdu, navíc budu ten den hodně pracovat,? říká herečka.

Klepněte pro větší obrázek

?Svatý Valentýn pro mě nikdy nic extra neznamenal. Možná až teď v posledních dvou třech letech koupím své paní kytičku nebo domluvím, že půjdeme na večeři. Ale jen decentně, žádné velké oslavy. Valentýna nepovažuju za náš svátek. Naopak, na 1. máje jsme jezdívali pravidelně na tenisový turnaj, kde byla vždycky hojnost rozkvetlých třešní, tak jsem se držel té tradice a vždycky jsem svou paní pod rozkvetlou třešní políbil. Kdybych zapomněl, asi by ji to mrzelo. Já ji překvapuju průběžně celý rok a kytku nebo dáreček přinesu, když mě to napadne, ne když mi to určí kalendář. V Cestách domů sice hraju prevíta, ale v civilu jsem pořád romantická duše,? směje se Filip Blažek , který hraje nového policajta Marka Černého.

Klepněte pro větší obrázek

Martin Kraus se netají tím, že je velký romantik, ale ani on moc nemá rád svátek svatého Valentýna. ?Nelíbí se mi, když mi kdokoliv nebo cokoliv určuje, kdy mám nebo nemám dávat najevo svou lásku. Zdá se mi to povrchní, já slavím svátek lásky celý rok. Nepotrpím si na nějaká přehnaná vyznání lásky a nedokážu moc říkat, jak někoho miluju. Svou lásku spíš dávám najevo tím, jak se chovám, co pro svou přítelkyni dělám a že si jí vážím. A to dělám průběžně celý rok,? říká Martin Kraus.

Klepněte pro větší obrázek

Ani Miroslav Šimůnek nepatří k vyznavačům únorového svátku lásky. ?Pro mě je den zamilovaných spojený s 1. májem. Snažím se nezapomenout políbit přítelkyni pod rozkvetlou třešní, a když není třešeň, tak pod jakýmkoliv rozkvetlým stromem, to je hezká tradice. Když někoho miluju, oslavuju lásku každý den, ne jenom v jeden určitý den v roce,? říká herec.

Zdroj: Alka Hájková, viposobnosti.eu

Doporučujeme

Články odjinud