Sýr naložený v pivu

Sýr naložený v pivu

Klobásy na pivu
Výpečky na pivu
Vepřové koleno na pivu
Krkovice na pivu
9
Fotogalerie

Vaření s pivem: 9 skvělých receptů na krkovičku, koleno i pomazánku

Pivo ve sklenici, pivo na talíři! Správně vychlazený zlatavý mok nejen v létě báječně doplní chutná krmě, kde koření posílilo pivo. Jen musíte dát pozor, aby vám pivo při vaření nezhořklo.

Světlé, nebo tmavé? V půllitru je to jedno, při vaření nikoliv. Do guláše a tmavých omáček se nejlépe hodí pivo tmavé. Sladší pivo naopak použijte do pečiva. Pivo ale přidejte, až když je jídlo skoro hotové, obsahuje totiž hodně cukru, a proto by při dlouhém vaření pokrm zhořkl.

Nakládané tvarůžky v pivu

Ozvláštněte klasické nakládané tvarůžky a zalijte je světlým pivem. Již po třech dnech si je můžete dopřát společně s chlebem a cibulkou.

Recept na Nakládané tvarůžky najdete ZDE

Buřty na pivu

Klasika, která nesmí chybět na letní grilovačce s rodinou či přáteli. Pokud chcete, aby byla chuť buřtů výraznější, podlijte je tmavým pivem.

Recept na Buřty na pivu najdete ZDE

Pivní výpečky

Vepřové výpečky na pivě nadchnou milovníky masa a české kuchyně. Jako přílohu navrhujeme domácí bramborové noky nebo bramborový knedlík.

Recept na Pivní výpečky najdete ZDE

Medové koleno na pivě

Příprava vepřového kolena vyžaduje čas, trpělivost a hodně koření. Chuť nejlépe podtrhne směs pepře, česneku, nového koření, medu a samozřejmě piva, kterým koleno podlijte.

Recept na Medové koleno na pivě najdete ZDE

Krkovička na pivu

Krkovička je maso tak akorát prorostlé tukem a právě díky tomu je dokonale šťavnatá. Zabalte ji do alobalu společně se slaninou a podlijte pivem. Uvidíte, že výsledek chutná skvěle!

Recept na Krkovičku na pivu najdete ZDE

Pečená vinná klobása na pivě

Rychlovka z pekáčku, to je vinná klobása na pivě. Připravuje se v troubě, ale snadno ji uděláte i na grilu. Stačí použít místo pekáčku alobalovou mističku.

Recept na Pečenou vinnou klobásu na pivě najdete ZDE

Pivní pomazánka

Kombinace sýru a piva funguje vždy skvěle! Ať už se rozhodnete pro pivní sýr, tvarůžky nakládané v pivu nebo pro pivní pomazánku, výsledek bude vždy lahodný.

Recept na Pivní pomazánku najdete ZDE

Ryba v pivním těstíčku

Originální recept podle Viléma Vrabce, proslulého kuchaře a autora několika kuchařek. Pivo funguje nejenom v kombinaci s vepřovým a hovězím masem, ale i v odlehčenější verzi s rybím.

Recept na Rybu v pivním těstíčku najdete ZDE

Pivní rohlíky

Pečivo z piva? Ano! Pivní rohlíky se připravují ze světlého ležáku, jehož chuť v nich po upečení neucítíte a můžete je s klidem nabídnout i dětem.

Recept na Pivní rohlíky najdete ZDE

Doporučujeme

Články odjinud