Vědci: Mozek už předem ví, zda ztloustneme, či budeme mít více sexu

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Fotografie mozkového centra zvaného nucleus accumbens dokáže napovědět, zda člověk v budoucnu přibere na váze, nebo ho čeká spousta sexu. S tímto závěrem svého výzkumu nyní přišli vědci z Ivy League Dartmouth College v New Hampshire.



Jak píše server tvnoviny.sk, američtí badatelé se rozhodli zkoumat důvody narůstající obezity mezi populací v USA. Nečekaně se však přitom dopídili i zajímavých závěrů v oblasti lidské sexuality.

Během testování ukazovali skupině studentů snímky různých míst, jídla a lidí. Přitom zkoumali reakce dotyčných.

Po půlroce výzkum pokračoval a ukázalo se, že studenti, kteří šest měsíců předtím nejvíce sledovali fotografie pokrmů, nejvíce přibrali na váze. Podobnou souvislost výzkumníci našli mezi eroticky laděnými snímky a intimním životem.

"Teď se snažíme analyzovat situace, v nichž lidé čelí pokušením, jimž nedokážou odolat," cituje zmíněný server profesora Williama Kelleyho z Dartmouth University. "Je zapotřebí, aby člověk přemýšlel nad tím, co chce ovládat. Samoregulace ovšem vyžaduje hodně úsilí," zdůrazňuje Kelley.





ČTĚTE TAKÉ:
Lucie Křížková se chce po porodu syna "Neptuna" vrátit k modelingu






ČTĚTE TAKÉ:
Nesmrtelnost rudých rtů! Inspirujte se u slavných celebrit

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…