Vegetarián Vachler: Zabíjet a konzumovat zvířata není lidské

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Režisér řady dokumentárních filmů Petr Vachler má v hlavě nový projekt. Chce vytvořit televizní obdobu Českého lva. Nejen lva, ale všechna zvířata má rád natolik, že je zcela vyloučil ze svého jídelníčku - je přísný vegetarián.

Vegetarián Vachler: Zabíjet a konzumovat zvířata není lidské




Režisér řady dokumentárních filmů Petr Vachler (36) má v hlavě
nový projekt. Chce vytvořit televizní obdobu Českého lva. Nejen lva, ale
všechna zvířata má rád natolik, že je zcela vyloučil ze svého jídelníčku
- je přísný vegetarián.





"Prasátko má inteligenci tříletého dítěte a nám vůbec nevadí je usmrtit! Chováme zvířata
v něčem, co se dá nazvat koncentračními tábory, a pak je s rozkoší zabíjíme
- to není lidské," svěřil se Vachler tiskové agentuře Korzo.





Představuje
si, že jednou uspořádá velkou kampaň proti zabíjení živých tvorů a pokusí
se lidem vysvětlit, že se nemají živit smrtí živého tvora. "Není to ani normální,
ani lidské," řekl Korzu režisér, který současně pracuje na dokumentárním
seriálu o slavných režisérech a také o knihách, a zakousl se do listu hlávkového
salátu.











zdroj: Korzo

foto: Korzo - Režisér Petr Vachler chce jednou uspořádat velkou kampaň proti zabíjení zvířat.

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…