Velikonoční čokoládové hody jako ve Švýcarsku

| Autor: MS | Rubrika: Zdraví

Blíží se léto a vidina minisukní, plavek a takřka celého odhaleného těla nutí téměř všechny ženy (i některé muže) ke cvičení a hubnutí. Po dlouhých zimních večerech a přejídání o Vánocích to je určitě zapotřebí. Jen co se však začne, jsou tu Velikonoce a opět hory dobrot.

 Velikonoční čokoládové hody jako
ve Švýcarsku


Blíží se léto a vidina minisukní, plavek a takřka celého odhaleného těla nutí téměř všechny ženy (i některé muže) ke cvičení a hubnutí. Po dlouhých zimních večerech a přejídání o
Vánocích to je určitě zapotřebí. Jen co se však začne, jsou tu
Velikonoce a opět hory dobrot. Počasí letos domácímu hodování přálo a mnoho
lidí ustaraně pokoukává po ručičce osobní váhy. Pochybuji, že většina z vás dodržuje 40 denní velikonoční půst, stejně jako moderátorka Lucie Výborná.


Je pravda, že takový půst výborně pročistí organismus a zbaví ho mnoha nečistot a "naplavenin". Při takovém půstu však dochází k rychlé únavě a je nutné se vyhnout veškerým náročným činnostem, jako je sport, vysoké pracovní nasazení, velký jarní úklid, ...


Pokud jste takový půst nedržela, nezoufejte a užívejte si života třeba jako
Švýcaři. Ti podle agentur spořádají během Velikonoc průměrně 560 g čokolády na jednu osobu
. To je přes půl kilogramu na každého obyvatele. Na celé Švýcarsko je to celkem 4100 tun čokolády a ne ledajaké. Švýcarská čokoláda je vyhlášená svou kvalitou stejně jako hodinky. Třeba to je tím, že švýcarští výrobci používají při výrobě
čokolády pravé kakaové máslo a žádné náhražkové tuky.

Jak jste na tom u vás doma? Kolik čokolády jste spořádali?


autor: Michal


Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…