Velikonoční mazanec netradičně: Zkuste bramborový, z domácí pekárny nebo bezlepkový

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Bez pravého mazance by to na Velikonoce nebylo ono. Poradíme vám několik způsobů, jak mazanec připravit a díky kterým bude výsledek vždy dokonalý!

Drobenkový mazanec

Křehký a nadýchaný drobenkový bochánek je nedílnou součástí Velikonoc. Dopřejte si ho ale i jen tak, ke kávě nebo čaji. Ozdobený plátky křupavých mandlí a moučkovým cukrem je přímo neodolatelný.
Recept najdete zde.

Jak udělat květinové Velikonoční dekorace? Více zde.

Bramborový bochánek

Zajímavá alternativa z brambor, které jsou lehce k dostání. S bramborovým těstem se dobře pracuje a to vám zaručí až polovinu úspěchu. Vyzkoušejte a jiný už chtít nebudete!
Recept najdete zde.

Mazanec z domácí pekárny

Pokud máte domácí pekárnu a chcete si ušetřit čas, tenhle recept je přesně pro vás! Není nic snazšího než všechny ingredience dát do pekárny, zvolit program a pak už jen čekat na hotový mazanec.
Recept najdete zde.

Další recepty z domácích pekáren najdete v knihách Domácí pekárna - snadné recepty, Domácí pekárna - malý zázrak v kuchyni a 100 nejlepších receptů pro domácí pekárnu z nakladatelství Alpress.

Bezlepkový mazanec
Bezlepkové recepty začíná používat stále více lidí. Pokud máte bezlepkovou dietu nebo jen nechcete jíst pšenici, je tento recept právě pro vás. Vyhnete se tak lehce nepříjemnostem spojeným s lepkem a ještě si pochutnáte!
Recept najdete zde.

Další bezlepkové recepty najdete v knize Vaříme a pečeme bez lepku z nakladatelství Brána.

Vaříme a pečeme bez lepku
 

Hrníčkový mazanec

Nebaví vás odměřovat po částech nebo prostě nemáte doma váhu a odměrku? Naštěstí hrnek má doma každý a při pečení se hodí nejvíce. Hrníčkový recept je rychlý a zjednoduší vám práci!
Recept najdete zde.

Klasický velikonoční mazanec

Mazanec tak, jak ho všichni známe. Kynuté těsto, plátky mandlí a rozinky namočené v rumu, díky kterému chutnají ještě lépe a mazanec není tak suchý.
Recept najdete zde.

Mazanec s citronovou kůrou a muškátovým oříškem

Experimentujte a přidejte do mazance něco navíc. Muškátový oříšek v jídle umocňuje chutě, a proto máme potřebu si dát víc než jeden kousek. Tím se ale o Velikonocích netrapte, mlsání je dovoleno!
Recept najdete zde.

Nezapomeňte si zasadit velikonoční osení

Velikonoční osení
 
Jak nejlépe zasít velikonoční osení? Více na tomto odkazu.

Kraslice s čokoládovými vajíčky uvnitř

Kraslice s čokoládovými vajíčky
 
Udělejte dětem překvapení a vyrobte jim kraslici s čokoládovými vajíčky uvnitř. Návod najdete zde.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak se zbavit únavy a vyčerpání: Co jíst, cítit, jak se chovat

Jak se zbavit únavy a vyčerpání: Co jíst, cítit, jak se chovat

Dnes | Pokud na vás přišly jarní deprese a únava, je načase si s nimi poradit. Stačí čerpat vitalitu z…

Čerstvé ryby bez tuku: Připravte si klasiku z českých vod

Čerstvé ryby bez tuku: Připravte si klasiku z českých vod

Včera | Nejsme přímořský stát, tak se k nám ryby na jídelníček moc nedostávají. Nicméně to neznamená, že by…

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

24. 4. | Jednoduchá potravina, jako je cibule, se dá připravit na mnoho způsobů. Nejen ve své čerstvé formě,…

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

24. 4. | Podíváte se občas před spláchnutím, co po vás na toaletě zůstalo? Měla byste. Barva, struktura,…