Velikonoční mazanec netradičně: Zkuste bramborový, z domácí pekárny nebo bezlepkový

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Bez pravého mazance by to na Velikonoce nebylo ono. Poradíme vám několik způsobů, jak mazanec připravit a díky kterým bude výsledek vždy dokonalý!

Drobenkový mazanec

Křehký a nadýchaný drobenkový bochánek je nedílnou součástí Velikonoc. Dopřejte si ho ale i jen tak, ke kávě nebo čaji. Ozdobený plátky křupavých mandlí a moučkovým cukrem je přímo neodolatelný.
Recept najdete zde.

Jak udělat květinové Velikonoční dekorace? Více zde.

Bramborový bochánek

Zajímavá alternativa z brambor, které jsou lehce k dostání. S bramborovým těstem se dobře pracuje a to vám zaručí až polovinu úspěchu. Vyzkoušejte a jiný už chtít nebudete!
Recept najdete zde.

Mazanec z domácí pekárny

Pokud máte domácí pekárnu a chcete si ušetřit čas, tenhle recept je přesně pro vás! Není nic snazšího než všechny ingredience dát do pekárny, zvolit program a pak už jen čekat na hotový mazanec.
Recept najdete zde.

Další recepty z domácích pekáren najdete v knihách Domácí pekárna - snadné recepty, Domácí pekárna - malý zázrak v kuchyni a 100 nejlepších receptů pro domácí pekárnu z nakladatelství Alpress.

Bezlepkový mazanec
Bezlepkové recepty začíná používat stále více lidí. Pokud máte bezlepkovou dietu nebo jen nechcete jíst pšenici, je tento recept právě pro vás. Vyhnete se tak lehce nepříjemnostem spojeným s lepkem a ještě si pochutnáte!
Recept najdete zde.

Další bezlepkové recepty najdete v knize Vaříme a pečeme bez lepku z nakladatelství Brána.

Vaříme a pečeme bez lepku
 

Hrníčkový mazanec

Nebaví vás odměřovat po částech nebo prostě nemáte doma váhu a odměrku? Naštěstí hrnek má doma každý a při pečení se hodí nejvíce. Hrníčkový recept je rychlý a zjednoduší vám práci!
Recept najdete zde.

Klasický velikonoční mazanec

Mazanec tak, jak ho všichni známe. Kynuté těsto, plátky mandlí a rozinky namočené v rumu, díky kterému chutnají ještě lépe a mazanec není tak suchý.
Recept najdete zde.

Mazanec s citronovou kůrou a muškátovým oříškem

Experimentujte a přidejte do mazance něco navíc. Muškátový oříšek v jídle umocňuje chutě, a proto máme potřebu si dát víc než jeden kousek. Tím se ale o Velikonocích netrapte, mlsání je dovoleno!
Recept najdete zde.

Nezapomeňte si zasadit velikonoční osení

Velikonoční osení
 
Jak nejlépe zasít velikonoční osení? Více na tomto odkazu.

Kraslice s čokoládovými vajíčky uvnitř

Kraslice s čokoládovými vajíčky
 
Udělejte dětem překvapení a vyrobte jim kraslici s čokoládovými vajíčky uvnitř. Návod najdete zde.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

Včera | 8 | Jídlo hraje na cestách důležitou roli. Když nám nekručí v žaludku, hned si své zážitky užíváme…

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

21. 9. | Zdravotní stav člověka se dá vyčíst z mnoha ukazatelů. Jedním z nich je jazyk. Pokud je růžový až…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

18. 9. | Hříbky, klouzci, lišky, růžovky nebo žampiony. Jedlých hub je nepřeberné množství druhů, stejně tak…