Vendula Svobodová pokřtila CD NADĚJE PO KAPKÁCH

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

V sobotu, dne 13.11.2004, pokřtila Vendula Svobodová, předsedkyně správní rady Nadačního fondu Kapka naděje, spolu s kmotry Ilonou Csákovou a Danielem Nekonečným, CD "NADĚJE PO KAPKÁCH", natočené podle stejnojmenné knihy Ivy Novákové, která vypráví smutný příběh Klárky, Kubíka a dalších motolských dětí, které bojovaly a nebo dosud bojují se zákeřnou leukémií a z níž je tato ukázka.

Klárka vstoupila do pokoje a prohlásila: "Dobrý den, já se jmenuju Klárka Svobodová a můj tatínek se jmenuje Karel Gott. A je to zakladatel." A bylo. Potom se objevila Vendula. Bylo to, jako by vešlo sluníčko.

Když už bylo dávno po všem, jedna z maminek spolubojovnic napsala v jednom ze svých dopisů Vendule naprosto výstižně: "Je tady smutno. Pod okny už nestojí tvůj džíp a po chodbách neslyšíme klapat tvoje podpatky."

10,- Kč z každého tohoto prodaného CD bude věnováno hematologickému oddělení nemocnice v Motole v Praze.

V neděli 14.11.2004 převzala Vendula Svobodová, předsedkyně správní rady Nadačního fondu Kapka naděje, v hotelu Hilton, kde proběhla autorská módní přehlídka Beaty Rajské VÝZVA 2005 část výnosu této akce. Od organizátorů a paní Beaty Rajské získala šek na 100.000,- Kč a od firmy PURUM s.r.o. 50.000,- Kč. Částka ve výši 150.000,- Kč bude věnována Bance pupečníkové krve ČR www.bpk.cz .


zdroj: Nadační fond KAPKA NADĚJE
www.kapkanadeje.cz

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…