Vepřové je teď zdravější

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Přímo o rehabilitaci vepřového masa se takříkajíc zasadili pracovníci německého výzkumného ústavu pro biologii užitkových hospodářských zvířat. Při analýze osmdesáti vzorků svaloviny běžně chovaných druhů prasat totiž zjistili, že v uplynulých letech došlo ke snížení obsahu stopových prvků, jež se v ní vyskytují.

U železa to bylo proti hodnotám přípustným v dosud platných potravinářských tabulkách méně o 60 až 65 procent. Zinek a selen dosahují hladiny nižší až o 40 procent. Bohužel však jediná měď si zarputile trvá na svém, její obsah zůstává konstantní. (Plus)

Další články z rubriky

10 triků, jak zhubnout a udržet si váhu i v 50 letech

10 triků, jak zhubnout a udržet si váhu i v 50 letech

Včera | Řada žen si myslí, že s menopauzou zákonitě přijdou kila navíc a už s tím nic nepůjde udělat. Ne,…

Jednoduchý recept na domácí medovník. Naučíme vás ho krok za krokem

Jednoduchý recept na domácí medovník. Naučíme vás ho krok za krokem

20. 10. | Medovník si dobyl místo na výsluní mezi tuzemskými moučníky. Ať už Marlenka nebo medovník, ty…

Podívejte se na foto: Takhle odlišně vypadají ženské vagíny

Podívejte se na foto: Takhle odlišně vypadají ženské vagíny

19. 10. | Řada žen se stydí za svůj klín. Připadají si nehezké. Podívejte se, jak jsou na tom druhé ženy a…

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

18. 10. | Pokud chceme udělat rychlou teplou večeři, dost často sáhneme právě po kuřecích prsou. Stačí omýt,…