Vepřové je teď zdravější

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Přímo o rehabilitaci vepřového masa se takříkajíc zasadili pracovníci německého výzkumného ústavu pro biologii užitkových hospodářských zvířat. Při analýze osmdesáti vzorků svaloviny běžně chovaných druhů prasat totiž zjistili, že v uplynulých letech došlo ke snížení obsahu stopových prvků, jež se v ní vyskytují.

U železa to bylo proti hodnotám přípustným v dosud platných potravinářských tabulkách méně o 60 až 65 procent. Zinek a selen dosahují hladiny nižší až o 40 procent. Bohužel však jediná měď si zarputile trvá na svém, její obsah zůstává konstantní. (Plus)

Další články z rubriky

8 věcí o tamponech, které mužům vrtají hlavou

8 věcí o tamponech, které mužům vrtají hlavou

Včera | 3 | I když už dneska v televizi běží xkrát za večer reklama na všechny možné intimní výrobky, neznamená…

Doba bezinková: 5 receptů z bezinek na marmeládu, sirup či omáčku

Doba bezinková: 5 receptů z bezinek na marmeládu, sirup či omáčku

Včera | Je to už otřepané, ale pravdivé: Před bezinkou klekni, před heřmánkem smekni. Černý bez má mnoho…

Chcete skoncovat s cukrem? Vyhněte se těmto potravinám!

Chcete skoncovat s cukrem? Vyhněte se těmto potravinám!

19. 8. | Pokud chcete omezit konzumaci cukru, neznamená to, že jen ze svého jídelníčku vypustíte čokoládu,…

5 zajímavých receptů z okurek, ať už z hadovek nebo nakládaček

5 zajímavých receptů z okurek, ať už z hadovek nebo nakládaček

18. 8. | Koncem srpna je sklizeň okurek ze zahrádky v plném proudu a i v obchodech se dostanou koupit chutné…