Vepřové je teď zdravější

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Přímo o rehabilitaci vepřového masa se takříkajíc zasadili pracovníci německého výzkumného ústavu pro biologii užitkových hospodářských zvířat. Při analýze osmdesáti vzorků svaloviny běžně chovaných druhů prasat totiž zjistili, že v uplynulých letech došlo ke snížení obsahu stopových prvků, jež se v ní vyskytují.

U železa to bylo proti hodnotám přípustným v dosud platných potravinářských tabulkách méně o 60 až 65 procent. Zinek a selen dosahují hladiny nižší až o 40 procent. Bohužel však jediná měď si zarputile trvá na svém, její obsah zůstává konstantní. (Plus)

Další články z rubriky

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

Dnes | Mít zářivě bílé zuby je dnes pomalu už nutnost. Všechny ty herečky a celebrity, dnes už ale i…

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

Dnes | Lívance s čerstvým ovocem se smetanou patří tak neodmyslitelně k létu a k prázdninám na chalupě…

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší recepty

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší…

21. 7. | Rajčat existuje bezpočet druhů, jsou kulatá, oválná, malá cherry rajčátka, škála barev sahá od…

Bolí vás záda? Začněte se o ně správně starat!

Bolí vás záda? Začněte se o ně správně starat!

20. 7. | Bolestí v zádech trpí čas od času každá z nás. Ať už od celodenního sezení u počítače, od těžké…