Vepřové maso v hlavní roli: Guláš, roláda i šťavnatá žebírka

| Autor: MP | Rubrika: Zdraví

Patříte mezi milovníky masa, kteří neodolají pořádnému steaku a guláši se šesti? Dopřejte si jednu z vepřových specialit, ať už se rozhodnete pro roládu, žebírka nebo řízek. Všechny chutnají skvěle!

Vepřové maso v hlavní roli: Guláš, roláda i šťavnatá žebírka

Rizoto s vepřovým masem

Pravé italské rizoto připravované ze speciální rýže. Aby byl výsledek dokonalý, přilévejte po troškách masový vývar a dochuťte strouhaným sýrem, díky kterému nemusíte rizoto tak solit.

Recept najdete zde.

Čína z vepřového masa

Čína se u nás začalo říkat všem pokrmům z masa, jejichž základem je maso pokrájené na nudličky se zeleninou, omáčkou a rýží. Vychutnejte si vepřovou rychlovku s lepkavou jasmínovou rýží, která nádherně voní a hodí se k číně nejlépe.

Recept najdete zde.

Pečené vepřové maso na pivě

Kvalitní kus masa a pivo k sobě patří už od nepaměti. Nejenom, že popíjení piva během konzumace masa prospívá trávení, ale přidat jej můžete už během pečení. Vepřové maso podlévejte světlým pivem, černé má výraznější chuť s příchutí karamelu a více se hodí k hovězímu nebo zvěřině.

Recept najdete zde.

Dokonale křupavá vepřová žebírka

Vepřová žebra vybírejte u řezníka, který ví přesně, jaký kus vám uříznout na pečení, abyste nešlápli vedle. Připravte si marinádu s medem, potřete a pečte v pekáčku pod alobalem, který udrží vysokou teplotu a žebírka tak budou křupavější.

Recept najdete zde.

Tradiční vepřový guláš Kdo by nezbožňoval guláš, který si i přes svůj maďarský původ získal čestné místo v českém jídelníčku. Oproti Maďarsku ho zde nejčastěji servírujeme s knedlíky, nikoliv s chlebem.

Recept najdete zde.

Vepřová panenka na slanině

Položte si otázku: Kolikrát do roka se odhodláte do přípravy vepřové panenky? Naučte se ji podle receptu se slaninou a už nebudete chtít jinou! Velkou porci masa vyvážíte nejlépe restovanými fazolovými lusky nebo čerstvým salátem.

Recept najdete zde.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší recepty

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší…

21. 7. | Rajčat existuje bezpočet druhů, jsou kulatá, oválná, malá cherry rajčátka, škála barev sahá od…

Bolí vás záda? Začněte se o ně správně starat!

Bolí vás záda? Začněte se o ně správně starat!

20. 7. | Bolestí v zádech trpí čas od času každá z nás. Ať už od celodenního sezení u počítače, od těžké…

Jak na zavařování meruněk. Skvělá marmeláda, kompot, zkuste i sušení

Jak na zavařování meruněk. Skvělá marmeláda, kompot, zkuste i sušení

19. 7. | Není nad domácí meruňkovou marmeládu. Krásně voní, lahodně doplní chléb s máslem i dovede k…

Klasika, která nezklame, aneb 9x tradiční omáčky našich babiček

Klasika, která nezklame, aneb 9x tradiční omáčky našich babiček

17. 7. | Milují je děti i dospělí. Co naplat, i když dietologové nemají omáčky v oblibě, k české kuchyni…