Víno je zdravější než pivo, kafe pomůže aneb Největší mýty o kocovině

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Kolik dáte? Pět piv, láhev vína? Někdo snáší alkohol lépe, někdo hůř, ale každý už asi zažil, co to je mít druhý den kocovinu. Existují různé triky a rady, jak se následkům konzumace alkoholu vyhnout, většina z nich ale nefunguje. Taky na ně věříte?

Víno je zdravější než pivo, kafe pomůže aneb Největší mýty o kocovině

Kocovina je prostě jen následek pití

Máme tendenci kocovinu podceňovat, prostě to bereme jako daň za bujarý večírek. A další den budeme fit. Ale kocovina je reakce na chemický koktejl, který se dostal do těla během popíjení. Nadměrné pití může mít i následky pro centrální nervový systém. To, že vás bolí hlava, není jen tak. Samozřejmě jednou z příčin je dehydratace, ale zároveň se do mozku dostaly škodlivé látky, které způsobují bolest hlavy, závratě, nevolnost. Navíc i jeden propitý večer dost zásadně oslabuje lidskou imunitu.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…