Víno opravdu léčí

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Ještě oficiální lékopis z roku 1845 přesně vyjmenovával dvě stě různých druhů vín doporučovaných lékařům k léčení devadesáti procent tehdy známých chorob. Jedenáct druhů přitom plně hradila pojišňovna! Víno z lékařských předpisů vytlačila až "moderní" farmakologie. Ukazuje se však, že neprávem.

Víno opravdu léčí


Ještě oficiální lékopis z roku 1845 přesně vyjmenovával dvě stě různých
druhů vín doporučovaných lékařům k léčení devadesáti procent tehdy známých
chorob. Jedenáct druhů přitom plně hradila pojišňovna! Víno z lékařských
předpisů vytlačila až "moderní" farmakologie. Ukazuje se však,
že neprávem. Střídmé užívání vína jakožto léku totiž přináší
značné terapeutické účinky a především - bez jakýchkoli vedlejších příznaků!


Kvalitní
víno ordinované v "léčebných dávkách" léčí nejen většinu
tak zvaných civilizačních chorob, ale údajně pomáhá i pacientům s
cukrovkou či nemocemi oběhové soustavy

Víno totiž obsahuje padesát druhů přírodních kyselin. Nejblahodárnější
vliv na náš organismus mají zejména tři: vinná, jablečná a mléčná.
Společně totiž podporují v zažívacím traktu vznik zásaditého prostředí,
čímž napomáhají jeho lepší činnosti a urychlují trávení. Proto se ke
každému jídlu doporučuje sklenička vína. Ne však víc!

Další prospěšnou složkou vína je přírodní cukr. Ten díky vysoké
kalorické hodnotě pomáhá především pacientům s oslabeným organismem ve
znovuobnovení duševních i fyzických sil.

Americká lékařka Marika Michaelsová však jde ve své knize nazvané výmluvně
Uzdravte se vínem ještě dál když tvrdí, že vínem se dá léčit nejen
viróza, kašel a chřipka, ale například i nemoci oběhové soustavy, nejčastější
příčiny úmrtí. Pacientům, kteří pravidelně, avšak ve velmi nízkých dávkách
(nejvýše dvě deci) popíjeli červené víno, naměřili lékaři zvýšený
obsah tak zvaného dobrého cholesterolu. Současně u nich nebyly zaznamenány
výkyvy v obsahu cukru v krvi, a to ani v pokročilejším věku.

Výsledek je jednoznačný: víno léčí! Avšak jen víno kvalitní, tedy přírodní
suché, a pouze v "léčebných" dávkách.


zdroj: Plus

Další články z rubriky

Padáte únavou? 8 nejčastějších příčin, proč jste bez energie

Padáte únavou? 8 nejčastějších příčin, proč jste bez energie

Včera | 1 | Určitě znáte naprosto chorobnou únavu, kdy jedete jako robot, jste naprosto bez energie a vždy se…

Podzimní polévky v hlavní roli: Vývar, čočková i dýňová

Podzimní polévky v hlavní roli: Vývar, čočková i dýňová

13. 10. | V létě člověk volí spíše studené pokrmy přiměřené počasí, na podzim naopak přijde vhod trocha…

Nepříjemné podzimní nachlazení: Víme, jak mu předejít!

Nepříjemné podzimní nachlazení: Víme, jak mu předejít!

12. 10. | Období podzimních plískanic a nepříjemných nachlazení je tu. Už si ani nepamatujete podzim, kdy by…

Recepty z hub: Smaženice, karbanátky, houbové škvarky i guláš

Recepty z hub: Smaženice, karbanátky, houbové škvarky i guláš

11. 10. | Ta krása, když na člověka vykoukne z mechu hříbek. A ta nádhera, když se pak do něj zakousne.…