Víno opravdu léčí

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Ještě oficiální lékopis z roku 1845 přesně vyjmenovával dvě stě různých druhů vín doporučovaných lékařům k léčení devadesáti procent tehdy známých chorob. Jedenáct druhů přitom plně hradila pojišňovna! Víno z lékařských předpisů vytlačila až "moderní" farmakologie. Ukazuje se však, že neprávem.

Víno opravdu léčí


Ještě oficiální lékopis z roku 1845 přesně vyjmenovával dvě stě různých
druhů vín doporučovaných lékařům k léčení devadesáti procent tehdy známých
chorob. Jedenáct druhů přitom plně hradila pojišňovna! Víno z lékařských
předpisů vytlačila až "moderní" farmakologie. Ukazuje se však,
že neprávem. Střídmé užívání vína jakožto léku totiž přináší
značné terapeutické účinky a především - bez jakýchkoli vedlejších příznaků!


Kvalitní
víno ordinované v "léčebných dávkách" léčí nejen většinu
tak zvaných civilizačních chorob, ale údajně pomáhá i pacientům s
cukrovkou či nemocemi oběhové soustavy

Víno totiž obsahuje padesát druhů přírodních kyselin. Nejblahodárnější
vliv na náš organismus mají zejména tři: vinná, jablečná a mléčná.
Společně totiž podporují v zažívacím traktu vznik zásaditého prostředí,
čímž napomáhají jeho lepší činnosti a urychlují trávení. Proto se ke
každému jídlu doporučuje sklenička vína. Ne však víc!

Další prospěšnou složkou vína je přírodní cukr. Ten díky vysoké
kalorické hodnotě pomáhá především pacientům s oslabeným organismem ve
znovuobnovení duševních i fyzických sil.

Americká lékařka Marika Michaelsová však jde ve své knize nazvané výmluvně
Uzdravte se vínem ještě dál když tvrdí, že vínem se dá léčit nejen
viróza, kašel a chřipka, ale například i nemoci oběhové soustavy, nejčastější
příčiny úmrtí. Pacientům, kteří pravidelně, avšak ve velmi nízkých dávkách
(nejvýše dvě deci) popíjeli červené víno, naměřili lékaři zvýšený
obsah tak zvaného dobrého cholesterolu. Současně u nich nebyly zaznamenány
výkyvy v obsahu cukru v krvi, a to ani v pokročilejším věku.

Výsledek je jednoznačný: víno léčí! Avšak jen víno kvalitní, tedy přírodní
suché, a pouze v "léčebných" dávkách.


zdroj: Plus

Další články z rubriky

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší recepty

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší…

Dnes | Rajčat existuje bezpočet druhů, jsou kulatá, oválná, malá cherry rajčátka, škála barev sahá od…

Bolí vás záda? Začněte se o ně správně starat!

Bolí vás záda? Začněte se o ně správně starat!

Včera | Bolestí v zádech trpí čas od času každá z nás. Ať už od celodenního sezení u počítače, od těžké…

Jak na zavařování meruněk. Skvělá marmeláda, kompot, zkuste i sušení

Jak na zavařování meruněk. Skvělá marmeláda, kompot, zkuste i sušení

19. 7. | Není nad domácí meruňkovou marmeládu. Krásně voní, lahodně doplní chléb s máslem i dovede k…

Klasika, která nezklame, aneb 9x tradiční omáčky našich babiček

Klasika, která nezklame, aneb 9x tradiční omáčky našich babiček

17. 7. | Milují je děti i dospělí. Co naplat, i když dietologové nemají omáčky v oblibě, k české kuchyni…