Vlašské ořechy jsou nadupané zdravím: Hořčík, vitamíny i zinek na imunitu

5 komentářů

Mata69
9. února • 23:56

Tři roky starý článek, včetně tak staré diskuze!

evatr
20. dubna • 10:01

Ořechy bohužel moc nemohu, mám po nich vyrážku...ale omega 3 jsou důležité, a tak kromě občasných rybích jídel doplňuji Omega 3 pomocí Maxicoru. Doplním do těla potřebné omega 3 mastné kyseliny. Tlak i cholesterol mám dle doktorky ukázkový :)))

JankB.
5. dubna • 15:35

Chtěla bych se zeptat, jak je to s lískovými ořechy?
děkuji

lumaq
1. dubna • 6:58

V článku se píše: nasycené tuky (nasycené mastné kyseliny), které jsou pro lidský organismus prokazatelně škodlivé
Nasycené mastné kyseliny by měly tvořit 30% podíl všech zkonzumovaných mastných kyselin, takže vynechat je úplně není taky zdravé. Organismus je používá ke stavbě buněčných stěn. Takže když je jich moc, tak škodlivé jsou. Když bude moc Omega 3 a 6 tak to taky bude špatně. Obzvláště Omega 6 je ve špatném poměru k Omega 6 schopna vyvolávat v organismu zánětlivé procesy!

šiška
29. března • 10:38

Tak pod tento článek bych se podepsala! Každý rok koupím 5kg vlašáků a do příští sezóny je zblajznu. Vyloupaných je cca 2,5kg. Od dětství se v mé rodině po celý rok jedla spousta vlašáků, na zahradě nám rostly 2 stromy tak nebyla o ně nouze. Jablka a ořechy byla u nás celoroční každodenní konzumace. Nevím zda to bylo tím, ale mamka se dožila 87 let a nikdy nebyla v nemocnici ani nechodila po doktorech.

Doporučujeme

Články odjinud