Vlašské ořechy zřejmě představují super lék na choroby srdce a cév

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Vlašské jsou těmi nejzdravějšími ze všech ořechů. Podle vědců z Pensylvánie však představují doslova super lék na choroby srdce a cév. Již čtyři hodiny po konzumaci jader ze semen ořešáku vlašského totiž dochází ke snížení hladiny na zdraví negativně působícího cholesterolu a ke zlepšení pružnosti cév. Pravidelná konzumace vlašských ořechů se tak může stát prevencí kardiologických chorob.

Vlašské ořechy zřejmě představují super lék na choroby srdce a cév

„Už jen hrst ořechů může výrazně pomoci omezit riziko onemocnění srdce a cév. Pokud si dopřeje člověk čtyřikrát týdně hrst vlašských ořechů či oleje z nich, může výrazně přispět ke zdraví své oběhové soustavy,“ tvrdí profesorka Penny Krisová-Ethertonová z Penn State University.

V experimentálním výzkumu pak potvrdila, že blahodárně působí na zdraví srdce a cév především olej z vlašských ořechů. Z něho mají největší užitek buňky cévní výstelky neboli endotelu. Jejich dobrá kondice přispívá k pružnosti cév.

Olej z vlašských ořechů je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, rostlinné steroly a vitamin E.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…