Za břicho může skutečně pivo

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Milovníci pěnivého moku omlouvají pneumatiky v pase, které hyzdí jejich jinak urostlou postavu, nejrůznějšími způsoby. Odmítají si přitom připustit jediné, že totiž za pivní břicho opravdu může pivo. K těmto závěrům alespoň dospěl vědecký tým z německých Cách, jehož závěry zveřejnil Sven-David Müller, mluvčí zdejší společnosti pro racionální výživu a dietetiku.

Podle zjištění odborníků společnosti totiž každý půllitr tohoto nápoje, přestože neobsahuje žádný tuk, vede k hromadění nehezkých faldů. Toto množství oblíbené tekutiny dodává do organizmu přinejmenším 200 kilokalorií, o své se navíc hlásí uhlohydráty, především sladový cukr, který se okamžitě promítá do zvýšeného výskytu krevního cukru. Tím ovšem vyvolává i nadprodukci inzulinu. Tělo reaguje okamžitým pocitem neukojitelného hladu, který navíc povzbuzují i hořké přísady v pivě. Neblahou úlohu sehrává také alkohol v pivu, který vlastně brání účinnějšímu spalování tuků.

Adamovým potomkům se přitom často nelíbí, že jsou na tom jejich partnerky, holdující stejné zálibě, o poznání lépe. Nemají ovšem zcela pravdu. Ženská fyziognomie sice zamezuje tvoření tukových vrstev v břišních partiích, nicméně postihuje nadměrnými faldy zadek a boky.

Nabyté "pivní" kilogramy jsou však pro muže skutečně nebezpečnější. Právě u mužů se totiž vyskytuje zvýšené riziko onemocnění nedostatečnou látkovou výměnou, cukrovkou, případně poruchami krevního oběhu, které mohou mít až tragickou dohru. (Plus)

Další články z rubriky

6 mýtů o stárnutí, které nemusíme brát vážně

6 mýtů o stárnutí, které nemusíme brát vážně

Dnes | Taky už jste slyšeli, že s přibývajícím věkem začíná být tělo vetché, mysl chatrná a člověk málo…

10 drobností, díky kterým budete zdravější a šťastnější

10 drobností, díky kterým budete zdravější a šťastnější

25. 2. | Ať už je vaším cílem zdravější tělo nebo hezčí domov, udělejte si jeden víkend, abyste vylepšila…

Tři podoby drštěk: v polévce, obalované i pekelně ostré

Tři podoby drštěk: v polévce, obalované i pekelně ostré

24. 2. | Kdysi lidé věřili, že dršťky jim dodají odolnost a sílu, a neřešili, jak z nich udělat lahůdku. My…

Česneková tinktura podle starého Tibetu: Sníží tlak i cholesterol

Česneková tinktura podle starého Tibetu: Sníží tlak i cholesterol

24. 2. | To, že je česnek nejsilnější přírodní antibiotikum, je všeobecně známé. Navíc ale obsahuje…