Za břicho může skutečně pivo

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Milovníci pěnivého moku omlouvají pneumatiky v pase, které hyzdí jejich jinak urostlou postavu, nejrůznějšími způsoby. Odmítají si přitom připustit jediné, že totiž za pivní břicho opravdu může pivo. K těmto závěrům alespoň dospěl vědecký tým z německých Cách, jehož závěry zveřejnil Sven-David Müller, mluvčí zdejší společnosti pro racionální výživu a dietetiku.

Podle zjištění odborníků společnosti totiž každý půllitr tohoto nápoje, přestože neobsahuje žádný tuk, vede k hromadění nehezkých faldů. Toto množství oblíbené tekutiny dodává do organizmu přinejmenším 200 kilokalorií, o své se navíc hlásí uhlohydráty, především sladový cukr, který se okamžitě promítá do zvýšeného výskytu krevního cukru. Tím ovšem vyvolává i nadprodukci inzulinu. Tělo reaguje okamžitým pocitem neukojitelného hladu, který navíc povzbuzují i hořké přísady v pivě. Neblahou úlohu sehrává také alkohol v pivu, který vlastně brání účinnějšímu spalování tuků.

Adamovým potomkům se přitom často nelíbí, že jsou na tom jejich partnerky, holdující stejné zálibě, o poznání lépe. Nemají ovšem zcela pravdu. Ženská fyziognomie sice zamezuje tvoření tukových vrstev v břišních partiích, nicméně postihuje nadměrnými faldy zadek a boky.

Nabyté "pivní" kilogramy jsou však pro muže skutečně nebezpečnější. Právě u mužů se totiž vyskytuje zvýšené riziko onemocnění nedostatečnou látkovou výměnou, cukrovkou, případně poruchami krevního oběhu, které mohou mít až tragickou dohru. (Plus)

Další články z rubriky

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

23. 6. | Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

23. 6. | 1 | Tekutiny jsou pro organismus důležité a pitný režim je třeba brát na zřetel. Co je ale správné a…

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

21. 6. | Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé.…

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

19. 6. | Jahodová sezóna je v plném proudu, už jste určitě měli jahody se šlehačkou, palačinky s jahodami i…