Za břicho může skutečně pivo

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Milovníci pěnivého moku omlouvají pneumatiky v pase, které hyzdí jejich jinak urostlou postavu, nejrůznějšími způsoby. Odmítají si přitom připustit jediné, že totiž za pivní břicho opravdu může pivo. K těmto závěrům alespoň dospěl vědecký tým z německých Cách, jehož závěry zveřejnil Sven-David Müller, mluvčí zdejší společnosti pro racionální výživu a dietetiku.

Podle zjištění odborníků společnosti totiž každý půllitr tohoto nápoje, přestože neobsahuje žádný tuk, vede k hromadění nehezkých faldů. Toto množství oblíbené tekutiny dodává do organizmu přinejmenším 200 kilokalorií, o své se navíc hlásí uhlohydráty, především sladový cukr, který se okamžitě promítá do zvýšeného výskytu krevního cukru. Tím ovšem vyvolává i nadprodukci inzulinu. Tělo reaguje okamžitým pocitem neukojitelného hladu, který navíc povzbuzují i hořké přísady v pivě. Neblahou úlohu sehrává také alkohol v pivu, který vlastně brání účinnějšímu spalování tuků.

Adamovým potomkům se přitom často nelíbí, že jsou na tom jejich partnerky, holdující stejné zálibě, o poznání lépe. Nemají ovšem zcela pravdu. Ženská fyziognomie sice zamezuje tvoření tukových vrstev v břišních partiích, nicméně postihuje nadměrnými faldy zadek a boky.

Nabyté "pivní" kilogramy jsou však pro muže skutečně nebezpečnější. Právě u mužů se totiž vyskytuje zvýšené riziko onemocnění nedostatečnou látkovou výměnou, cukrovkou, případně poruchami krevního oběhu, které mohou mít až tragickou dohru. (Plus)

Další články z rubriky

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

23. 9. | 9 | Jídlo hraje na cestách důležitou roli. Když nám nekručí v žaludku, hned si své zážitky užíváme…

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

21. 9. | Zdravotní stav člověka se dá vyčíst z mnoha ukazatelů. Jedním z nich je jazyk. Pokud je růžový až…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

18. 9. | Hříbky, klouzci, lišky, růžovky nebo žampiony. Jedlých hub je nepřeberné množství druhů, stejně tak…