Zachraňte si život, ale nehubněte překotně, radí Hanka Kynychová

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Překotné hubnutí často napáchá lidskému organismu více škody než užitku. Shodují se na tom populární cvičitelka Hanka Kynychová (42) a renomovaná dietoložka Monika Divišová (33).




Obě odbornice na zdravý životní styl tvrdí, že kombinace pohybu a správné stravy je ideálním strašákem pro nadváhu a nespokojenost se svým tělem. Nevyplácí se na zhubnutí spěchat, ani mít nesplnitelné nároky na svou váhu.



"Rozhodně na hubnutí nepospíchejte. Čím pomaleji a pohodověji budete hubnout, tím lépe se vám bude váha udržovat," radí dietoložka Monika Divišová z Centra Wellnessia.


A dodává, jakým potravinám se vyhnout.
"Z jídelníčku je dobré vyřadit potraviny z bílého cukru. Také doporučuji vyhnout se moučníkům, sladkostem, limonádám, zmrzlinám, majonézám a kečupu. Bílé pečivo a těstoviny nahraďte celozrnným a dejte si pozor na skryté kalorie v uzeninách, sýrech a instantních výrobcích," tvrdí Divišová.



Cvičitelka radí slunečnicový chléb i mořské řasy
Výčtu nevhodných potravin bychom se mohli leknout, vypadá to, že vlastně nebudeme mít co jíst. Opak je však pravdou. Existuje řada zdravých a chutných potravin. Některá jídla lze nahradit zeleninou.
"Místo bílého pečiva podávám ve své rodině celozrnný slunečnicový chléb z řady Fit den od Penamu. Dále jsou zde vhodné potraviny jako sušená rajčata, sýr cottage, skleněné nudle, mořské řasy, výrobky ze zakysaného mléka, sója a spousta dalších dobrot," uklidňuje Hanka Kynychová, která se tématu výživy a vhodných pohybových aktivit věnuje ve své knižní novince Zachraňte si život.



"Je jasné, že bez pohybu vytoužené postavy nedocílíme. Neznamená to však, že se musíme trápit sportovními aktivitami, ke kterým nemáme vztah. Pro ty, kteří sportu moc neholdují, je ideální čtyřicetiminutová procházka rychlejším tempem. Při špatném počasí lze tuto aktivitu nahradit H.E.A.T. programem, který je určen opravdu pro každého," uzavírá Hanka Kynychová.






ČTĚTE TAKÉ:
Pečivo při redukci váhy?

Další články z rubriky

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Dnes | Někdy stačí našlehat bílky, jindy použijeme kvasnice, pak také můžeme sáhnout při pečení po…

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

24. 7. | Mít zářivě bílé zuby je dnes pomalu už nutnost. Všechny ty herečky a celebrity, dnes už ale i…

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

24. 7. | Lívance s čerstvým ovocem se smetanou patří tak neodmyslitelně k létu a k prázdninám na chalupě…

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší recepty

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší…

21. 7. | Rajčat existuje bezpočet druhů, jsou kulatá, oválná, malá cherry rajčátka, škála barev sahá od…