Zadluženost škodí zdraví

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Miliony Američanů trpí bolestmi zad, hlavy a žaludku kvůli svým dluhům. Stres, který dluhy vyvolávají, může způsobit nezanedbatelné zdravotní potíže. Může vést k žaludečním vředům, depresím a dokonce k srdečnímu selhání.

Edward Driscoll (38) ze státu Massachusetts je přesvědčen, že za jeho žaludeční vředy a záchvaty úzkosti jeho ženy mohou právě dluhy.
"Pořád jen obavy a obavy z toho, kde vezmeme na další splátku," řlíčí svou nočbí můru.

Psycholog J. Lavrakas ze státní univerzity v Ohiu, který studii prováděnou formou dotazníku na webovém portálu AOL vedl, oznámil, že až 16 miliónů Američanů má zdravotní obtíže způsobené stresem z dluhů.

"Sedmadvacet procent respondentů udalo, že trpí žaludečními vředy nebo zažívacími potížemi, zatímco u lidí bez dluhů je to pouhých osm procet. Dalších 44 procent má migrény nebo bolesti hlavy oproti 15 procentům nezadlužených lidí.

A 29 procent dotázaných prožívá pocity úzkosti, zatíímco u lidí bez dluhů to jsou jen 4 procenta. I v dalších diagnózách jako jsou deprese, infarkt či bolesti zad, jsou dlužníci prokazatelně více ohroženým druhem s více než dvojnásobným počtem výskytů těchto onemocnění.

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…