Zahřešte si

| Autor: Jak chutna podzim | Rubrika: Zdraví

[Soutěž] Pokud vás trápí podzimní deprese a smutky, dejte si čokoládu. Zvyšuje hladinu serotoninu v mozku, proto se cítíme lépe a šťastnější.

Zahřešte si

Duševnímu uvolnění a relaxaci pomáhá i vůně čokolády, což potvrzuje stále větší obliba čokoládových masáží. Tím ale zázračné působení čokolády na lidský organismus nekončí. Američtí vědci přišli na to, že lidé, kteří si pravidelně dopřávají malé množství hořké čokolády, mají nižší krevní tlak i hladinu „špatného“ cholesterolu v krvi. Dánští odborníci na výživu zjistili, že pokud si před jídlem dáte kvalitní hořkou čokoládu s vysokým podílem kakaa, sníží se vaše chuť na sladké a tučné pokrmy. Pravidelná konzumace čokolády snižuje podle výzkumu, jehož se zúčastnilo přes 44 tisíc mužů a žen, riziko mrtvice o 22 %.

Lidé, kteří jedí čokoládu, žijí o rok déle než ti, kteří se této pochoutce vyhýbají. Čokoláda může působit jako prevence proti rakovině i zubnímu kazu – zvyšuje hladinu flavonoidů v krvi, které chrání buňky před poškozením volnými radikály a kakao, které je její základní surovinou, obsahuje antibakteriální látky. Zlepšuje fungování mozku – pokud vypijete šálek horké čokolády, budete mít lepší výsledky při řešení matematických úloh než ti, kdo si toto občerstvení nedopřáli.

A jak tvrdí britští vědci, čokoláda je dokonce lepší než líbání. Lidské tělo na její konzumaci totiž reaguje až čtyřnásobně déle než na vášnivý polibek. A tak si za dlouhého podzimního večera uvařte šálek horké čokolády a pusťte si k tomu Čokoládu. Budete se cítit slastně! Dřív než to uděláte, pojďte s námi soutěžit na www.recepty.cz/jakchutnapodzim.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

8 věcí o tamponech, které mužům vrtají hlavou

8 věcí o tamponech, které mužům vrtají hlavou

Včera | 3 | I když už dneska v televizi běží xkrát za večer reklama na všechny možné intimní výrobky, neznamená…

Doba bezinková: 5 receptů z bezinek na marmeládu, sirup či omáčku

Doba bezinková: 5 receptů z bezinek na marmeládu, sirup či omáčku

Včera | Je to už otřepané, ale pravdivé: Před bezinkou klekni, před heřmánkem smekni. Černý bez má mnoho…

Chcete skoncovat s cukrem? Vyhněte se těmto potravinám!

Chcete skoncovat s cukrem? Vyhněte se těmto potravinám!

19. 8. | Pokud chcete omezit konzumaci cukru, neznamená to, že jen ze svého jídelníčku vypustíte čokoládu,…

5 zajímavých receptů z okurek, ať už z hadovek nebo nakládaček

5 zajímavých receptů z okurek, ať už z hadovek nebo nakládaček

18. 8. | Koncem srpna je sklizeň okurek ze zahrádky v plném proudu a i v obchodech se dostanou koupit chutné…