Zakázané ovoce více chutná

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Čím více bráníte svým dětem jíst čokoládu, tím více jí snědí. Je to vlastně úplně přirozený proces, protože zakázaná čokoláda je mnohem přitažlivější než čokoláda, která je volně k dispozici.



Intuitivní domněnku mnoha lidí teď potvrdili i psychologové z University of Surrey. Provedli pokus se stovkou dětí, které rozdělili na dvě skupiny. Jedné dali omezený počet čokoládových tyčinek a zbytek položili na stůl s tím, že si děti mají sníst jen svoji porci a ze stolu už si nesmí nic vzít - to pak ale nikdo nehlídal a děti v místnosti zůstaly samy. Druhé skupině vědci prostě vysypali čokoládové tyčinky na stůl s tím, že si každý může vzít, kolik chce. Podle očekávání děti z druhé skupiny snědly čokolády výrazně méně.

Zdroj: MSN




ČTĚTE TAKÉ:
Seriál o hubnutí s Petrem Havlíčkem - 5. díl: Jaké tuky, oleje a margaríny při dietě přijímat? A jak je to se sádlem?





ČTĚTE TAKÉ:
Kouřím a nechci. Zvládnu závislost?

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Včera | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…