Zaměřeno na břišní pekáč. Vyzkoušejte jednoduché a účinné cviky

Zaměřeno na břišní pekáč. Vyzkoušejte jednoduché a účinné cviky

Pokud toužíte po plochém bříšku, bez cvičení to nepůjde. Jak správně posílit břišní svaly, ví fitness trenérka Bára Štulíková.

1. NA PŘÍMÉ A ŠIKMÉ SVALY

Jednu nohu natáhněte a nechte v této poloze pět až deset centimetrů nad zemí. Druhou nohu pokrčte a přitom natáčejte trup. Vyměňte nohu a natočte trup na druhou stranu. Opakujte 15krát.

2. NA PŘÍMÉ SVALY

Jednu nohu natáhněte a nechte nad zemí 5 až 10 centimetrů. Druhou zvedněte do úhlu přibližně čtyřicet pět stupňů. Nohy střídejte. Opakujte 20krát.

Klepněte pro větší obrázek

NA SPODNÍ ČÁST SVALŮ

Opřete se o lokty. Nohy zvedněte do výšky pět centimetrů nad zemí. Cvik bude intenzivnější, když necháte nohy v nižší poloze. Střídejte pravou nohu nad levou a naopak. Opakujte 10krát.

NA HORNÍ ČÁST PŘÍMÝCH A SPODNÍ ČÁST ŠIKMÝCH SVALŮ

Nohy pokrčte v kolenou. Ramena nechte nad zemí a ruce natáhněte podél nohou. Otáčejte trupem a vytahujte se za pravou a levou rukou. Snažte se dotknout se pat. Opakujte 10krát.

NA PŘÍMÉ SVALY

Lehněte si na záda. Ruce dejte v týl a nohy nechte pokrčené v kolenou pod úhlem 90 stupňů. Mezi koleny svírejte overball. Nohy natáhněte v kolenou a současně s tím zvedejte trup nahoru. Snažte se čelem dotknout overballu. Opakujte 10krát.

Klepněte pro větší obrázek

NA SPODNÍ ČÁST PŘÍMÝCH SVALŮ

Položte se na záda a v obou rukou držte overball. Nohy natáhněte nahoru a překřižte v oblasti kotníků. Z pravé strany začněte obtáčet overballem nohy, a to zepředu a zezadu, jako byste kreslili kolečko okolo nohou. Opakujte 5krát z pravé strany a 5krát z levé strany.

NA HORNÍ ČÁST PŘÍMÝCH SVALŮ

Položte se na záda a ruce nechte podél nohou natažené. Nohy pokrčte v kolenou, chodidla opřete o podlahu. Zvedejte trup a střídavě propínejte pravou a levou nohu směrem vzhůru. Opakujte 10krát.

NA PŘÍMÉ I ŠIKMÉ BŘIŠNÍ SVALY

Výchozí pozice je v kliku, ale s tím, že se opíráte o lokty. Tělo musí být rovné, nohy u sebe a hlava v prodloužení těla. V této pozici vydržte 30 až 40 sekund.

Klepněte pro větší obrázek

NA ŠIKMÉ SVALY

Lehněte si na bok a opřete se o předloktí jedné ruky. Boky tlačte vzhůru a nohy nechte u sebe. Druhou ruku natáhněte vzhůru a pohled směřujte za rukou. Tou samou rukou se snažte dotknout se něčeho pod bokem. Tuto rotaci opakujte alespoň 7krát a poté se opřete o druhou ruku a celé to zopakujte na druhé straně.

Klepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud