Zapomínejte negativní zážitky, budete žít déle!

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Zapomínání je nepřítelem všech studentů, ale tato funkce mozku má blahodárný vliv na psychické i fyzické zdraví. Když totiž zapomínáme nepříjemné zážitky z minulosti, chráníme se před jejich negativním vlivem na zdraví. A čím rychleji dokážeme nemilé události života vymazat z paměti, tím lépe. Naopak uchovávání pozitivních vzpomínek zdraví podporuje.



„Zjistili jsme, že pokud lidé vzpomínají na minulost negativně, mají také pesimistické a fatalistické postoje vůči současným událostem,“ tvrdí doktor Cristián Oyanadel z Univerzity v Granadě.

Lidé s negativním postojem k minulosti a častým vytahováním toho zlého z paměti mají horší kvalitu života v mnoha oblastech, včetně horšího zdraví. U takových osob byla prokázána nižší pohyblivost, vyšší bolestivost a také vysoká náchylnost k chorobám.

„Podle naší studie má největší vliv minulost. Negativní vize minulosti velmi silně souvisí s horším zdravotním stavem,“ dodal Oyanadel.




Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz






Nechcete hubnout sami? Navštivte náš FITweb.cz!

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…