Zatočte s kocovinou: 6 jídel, která vám pomůžou

| Autor: Marta Pušová | Rubrika: Zdraví

Čeká vás o víkendu rodinná oslava, dámská jízda s kamarádkami nebo výlet do vinného sklípku a už teď se děsíte těžké kocoviny? Jak známo, na „poopičí“ stav žádný zaručený lék neexistuje, víme ale, která jídla pomáhají dopad kocoviny zmírnit.

Zatočte s kocovinou: 6 jídel, která vám pomůžou

Banány

Banány jsou výborným zdrojem draslíku, který je z těla odváděn pokaždé, když během vaší party jdete na záchod. Tím, že jíte banány, doplníte zpátky draslík, který jste během noci ztratili neustálým odbíháním na toaletu.

Avokádo

Jestli nejste fanouškem banánů, nezoufejte. Máme tu ještě avokádo. I to je bohaté na draslík a navíc pomůže obnovit hydrataci. Díky avokádu se vám také srovná rovnováha sodíku a draslíku, kterou jste si rozhodili nočními výlety do koupelny.

Vajíčka

Jsou plná aminokyselin jako je cystein či taurin, které odbourávají toxiny obsažené v alkoholu. Cystein ničí chemické látky, jež způsobují nepříjemné bolesti hlavy spojené s každým výletem za noční zábavou. Taurin zase zvyšuje funkci jater, což vaše zdraví ocení zejména v budoucnu.

Zázvor

Pokud jste ještě neslyšeli o tom, jaké blahodárné účinky má zázvor na žaludek, zřejmě jste zaspali. O zázvoru se ví, že má schopnost léčit podrážděný žaludek a také předcházet nevolnostem, tudíž by vám mohl pomoct vyhnout se rannímu objímání záchodové mísy.

Kuřecí polévka

Kdo by neměl rád kuřecí polévku s nudlemi? I když to není nejběžnější jídlo na kocovinu, rozhodně ji vyzkoušejte. Pomůže vrátit do těla sodík a srovná hladinu vody ve vašem těle, čímž zmírní příznaky kocoviny.

Rajčata

Zdá se to neuvěřitelné, ale právě rajčata jsou potraviny s dostatkem vody, která vás hydratuje, a navíc pomáhají proti těžkým bolestem hlavy. Takže zkuste po ránu míchaná vajíčka, přihoďte rajčata a avokádo a uvidíte, že vám hned bude lépe!

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Včera | Jednoduchá potravina, jako je cibule, se dá připravit na mnoho způsobů. Nejen ve své čerstvé formě,…

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Včera | Podíváte se občas před spláchnutím, co po vás na toaletě zůstalo? Měla byste. Barva, struktura,…

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

22. 4. | Probouzíte se ráno s pytli pod očima, oteklými prsty na rukou, lýtky a také břichem jako balon a…

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

21. 4. | Tvaroh nikdy nezklame, ať už se pustíte do pečení bábovky, přípravy lívanců nebo tvarohových…