Zdravotní pojištění online

Zdravotní pojištění online

Když potřebujete zařídit běžné věci týkající se bankovního účtu nebo pojištění, obvykle sednete k počátači a vše vyřídíte rychle a pohodlně. Ve zdravotních pojišťovnách to nebylo tak snadné. Díky portálu VITAKARTA ONLINE a mobilní aplikace mVITAKARTA od Oborové zdravotní pojišťovny je to nyní možné i zde.

Dubnová verze portálu VITAKARTA ONLINE od Oborové zdravotní pojišťovny tyto služby svým klientům dává standardně. Stačí se (opět online) registrovat a získat tak přístup do VITAKARTY ONLINE, kde po přihlášení uživatelským jménem a heslem a potvrzení autorizační SMS lze najít elektronickou zdravotní pojišťovnu.

Portál nabízí tři hlavní „okénka“. Zdravotní deník , který ukazuje přehled péče, který klient OZP čerpal, umožňuje mu ji reklamovat, sledovat nákladovost, třídit podle péče u praktického lékaře, v nemocnici, doplatků za léky, regulačních poplatků a podobně. Klient si sem může ukládat i své lékařské zprávy, snímky z rentgenu nebo CT, zapisovat si aktuální údaje o zdravotním stavu a mnoho jiných dat. VITAKARTA mu také připomene, že by měl absolvovat preventivní prohlídku.

Všichni klienti s přístupem do VITAKARTY ONLINE mají aktivovanou také Asistenční službu OZP . Ta nabízí pomoc v případě, že je třeba cokoli vysvětlit v otázkách zdraví, zorientovat v pojmech, nepřehledných informacích či objednat se k jednomu z více než 800 specialistů na vyšetření či preventivní prohlídku. Je k dispozici 24 hodin denně a klientům nabízí co možná nejefektivnější kontakt se zdravotníkem.

Klepněte pro větší obrázek

Náročnou cestu k lékaři, hodiny čekání v ordinaci a zbytečné nervy může ušetřit odborník dostupný na telefonní lince. Služba nemá suplovat linku rychlé lékařské pomoci, jejím posláním je především nabídka konzultace v případě zdravotního problému a nasměrování na nejvhodnějšího specialistu.

VITAKARTA ONLINE nabízí také benefitový program VITAKONTO , který umožňuje čerpat příspěvky z fondu prevence na nejrůznější aktivity související se zdravým životním stylem. Jeho uživatelské prostředí je přehledné a podobné internetovým obchodům. Na jedné straně je možné sledovat, za co lze kredity získat a jejich aktuální stav, na druhé straně má klient k dispozici katalog programů, které může využívat. VITAKONTO nabízí samozřejmě také možnost zjistit, co je potřeba k dosažení příspěvku, pokud na něj kredity nestačí.

Klepněte pro větší obrázek

Pro klienty je k dispozici řada administrativních funkcí , jejichž prostřednictvím je možné nahlásit změnu adresy či bankovního spojení, narození dítěte a řadu dalších údajů. Podnikatelé mohou podat Přehled OSVČ – třeba i na poslední chvíli. Mohou také zjistit, zdali pojišťovně něco dluží a pojistné uhradit i platební kartou.

Další z možností portálu VITAKARTA ONLINE je cestovní pojištění , které lze sjednat online už od 8 korun na den pobytu a které přináší jistotu, že v případě nenadálých zdravotních obtíží bude o klienta postaráno.

Oborová zdravotní pojišťovnaje tak klientům k dispozici online 24 hodin denně a ukazuje směr, kterým by se v budoucnu měl klientský servis ve zdravotnictví ubírat.

Doporučujeme

Články odjinud