Zdravou výživou proti rakovině

| Autor: Dana Švigová | Rubrika: Zdraví

Rakovina je velice zákeřné a bohužel čím dál tím rozšířenější onemocnění. Abychom mohli s tímto onemocněním bojovat, měli bychom znát příčiny vzniku rakoviny, rizikové faktory ovlivňující vznik této nemoci. Důležité je vědět, že se můžeme před rakovinou chránit.

Zdravou výživou proti rakovině


Rakovina je velice zákeřné a bohužel
čím dál tím rozšířenější onemocnění. Abychom mohli s tímto onemocněním
bojovat, měli bychom znát příčiny vzniku rakoviny, rizikové faktory ovlivňující
vznik této nemoci. Důležité je vědět, že se můžeme před rakovinou chránit.


Podle odhadů Světové zdravotnické organizace se na světě objevilo deset
miliónů nových případů rakoviny. Vědci se však domnívají, že 30-40 %
všech případů lze eliminovat zdravou stravou a zdravým životním stylem.


V nakladatelství PRAGMA vyšla právě v těchto dnech kniha Olivera
Gillieho "Zdravou výživou proti rakovině". Autor knihy podrobně
popisuje, jak se vyvarovat škodlivých látek v potravinách, které přispívají
ke vzniku rakoviny. Je zde popsána anatomie a příčiny vzniku rakoviny. Kniha
obsahuje cenné rady, jak jíst zdravě, doporučení těch nejlepších
potravin, které snižují riziko tohoto onemocnění. Poradí vám, jak si naplánovat
zdravý jídelníček na každý den, jak změnit životní styl, abyste celkově
zlepšili své zdraví.


" My z Nadace pro světový výzkum rakoviny věříme v " zastavení
rakoviny ještě před tím, než se objeví." Můžete si být jisti, že
s pomocí nejspolehlivějších, nyní dostupných vědeckých poznatků, je
rakovina většinou nemocí, před kterou se můžete chránit, a klíčovými
faktory jsou: zdravá strava a pití, které tato kniha doporučuje, a nekouření.
Začněte ještě dnes s konzumací potravy a nápojů, které povedou k mnoha
letům zdraví. Na zdraví a dlouhý život!"

Marilyn Centryová (Prezidentka Nadace pro světový výzkum rakoviny)


Autor: Dana Švigová

Zdroj: Nakladatelství PRAGMA

Další články z rubriky

Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

Jak připravit batáty? 6 nejlepších receptů s masem i rybou

Dnes | Sladké brambory neboli batáty u nás nejsou příliš rozšířené. Pomalu se učíme zařazovat je do našeho…

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…