Zdravou výživou proti rakovině

| Autor: Dana Švigová | Rubrika: Zdraví

Rakovina je velice zákeřné a bohužel čím dál tím rozšířenější onemocnění. Abychom mohli s tímto onemocněním bojovat, měli bychom znát příčiny vzniku rakoviny, rizikové faktory ovlivňující vznik této nemoci. Důležité je vědět, že se můžeme před rakovinou chránit.

Zdravou výživou proti rakovině


Rakovina je velice zákeřné a bohužel
čím dál tím rozšířenější onemocnění. Abychom mohli s tímto onemocněním
bojovat, měli bychom znát příčiny vzniku rakoviny, rizikové faktory ovlivňující
vznik této nemoci. Důležité je vědět, že se můžeme před rakovinou chránit.


Podle odhadů Světové zdravotnické organizace se na světě objevilo deset
miliónů nových případů rakoviny. Vědci se však domnívají, že 30-40 %
všech případů lze eliminovat zdravou stravou a zdravým životním stylem.


V nakladatelství PRAGMA vyšla právě v těchto dnech kniha Olivera
Gillieho "Zdravou výživou proti rakovině". Autor knihy podrobně
popisuje, jak se vyvarovat škodlivých látek v potravinách, které přispívají
ke vzniku rakoviny. Je zde popsána anatomie a příčiny vzniku rakoviny. Kniha
obsahuje cenné rady, jak jíst zdravě, doporučení těch nejlepších
potravin, které snižují riziko tohoto onemocnění. Poradí vám, jak si naplánovat
zdravý jídelníček na každý den, jak změnit životní styl, abyste celkově
zlepšili své zdraví.


" My z Nadace pro světový výzkum rakoviny věříme v " zastavení
rakoviny ještě před tím, než se objeví." Můžete si být jisti, že
s pomocí nejspolehlivějších, nyní dostupných vědeckých poznatků, je
rakovina většinou nemocí, před kterou se můžete chránit, a klíčovými
faktory jsou: zdravá strava a pití, které tato kniha doporučuje, a nekouření.
Začněte ještě dnes s konzumací potravy a nápojů, které povedou k mnoha
letům zdraví. Na zdraví a dlouhý život!"

Marilyn Centryová (Prezidentka Nadace pro světový výzkum rakoviny)


Autor: Dana Švigová

Zdroj: Nakladatelství PRAGMA

Další články z rubriky

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Včera | Zdravotní stav člověka se dá vyčíst z mnoha ukazatelů. Jedním z nich je jazyk. Pokud je růžový až…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

18. 9. | Hříbky, klouzci, lišky, růžovky nebo žampiony. Jedlých hub je nepřeberné množství druhů, stejně tak…

10 triků, jak použít citron: Na stařecké skvrny, kuří oka i průjem

10 triků, jak použít citron: Na stařecké skvrny, kuří oka i průjem

18. 9. | Citron máme spojený s horkým čajem nebo naopak letní osvěžující citronádou. Toto ovoce nabušené…