Zdravou výživou proti rakovině

| Autor: Dana Švigová | Rubrika: Zdraví

Rakovina je velice zákeřné a bohužel čím dál tím rozšířenější onemocnění. Abychom mohli s tímto onemocněním bojovat, měli bychom znát příčiny vzniku rakoviny, rizikové faktory ovlivňující vznik této nemoci. Důležité je vědět, že se můžeme před rakovinou chránit.

Zdravou výživou proti rakovině


Rakovina je velice zákeřné a bohužel
čím dál tím rozšířenější onemocnění. Abychom mohli s tímto onemocněním
bojovat, měli bychom znát příčiny vzniku rakoviny, rizikové faktory ovlivňující
vznik této nemoci. Důležité je vědět, že se můžeme před rakovinou chránit.


Podle odhadů Světové zdravotnické organizace se na světě objevilo deset
miliónů nových případů rakoviny. Vědci se však domnívají, že 30-40 %
všech případů lze eliminovat zdravou stravou a zdravým životním stylem.


V nakladatelství PRAGMA vyšla právě v těchto dnech kniha Olivera
Gillieho "Zdravou výživou proti rakovině". Autor knihy podrobně
popisuje, jak se vyvarovat škodlivých látek v potravinách, které přispívají
ke vzniku rakoviny. Je zde popsána anatomie a příčiny vzniku rakoviny. Kniha
obsahuje cenné rady, jak jíst zdravě, doporučení těch nejlepších
potravin, které snižují riziko tohoto onemocnění. Poradí vám, jak si naplánovat
zdravý jídelníček na každý den, jak změnit životní styl, abyste celkově
zlepšili své zdraví.


" My z Nadace pro světový výzkum rakoviny věříme v " zastavení
rakoviny ještě před tím, než se objeví." Můžete si být jisti, že
s pomocí nejspolehlivějších, nyní dostupných vědeckých poznatků, je
rakovina většinou nemocí, před kterou se můžete chránit, a klíčovými
faktory jsou: zdravá strava a pití, které tato kniha doporučuje, a nekouření.
Začněte ještě dnes s konzumací potravy a nápojů, které povedou k mnoha
letům zdraví. Na zdraví a dlouhý život!"

Marilyn Centryová (Prezidentka Nadace pro světový výzkum rakoviny)


Autor: Dana Švigová

Zdroj: Nakladatelství PRAGMA

Další články z rubriky

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

Včera | Probouzíte se ráno s pytli pod očima, oteklými prsty na rukou, lýtky a také břichem jako balon a…

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

21. 4. | Tvaroh nikdy nezklame, ať už se pustíte do pečení bábovky, přípravy lívanců nebo tvarohových…

Trendy v jídle pro rok 2017: Uhlí, hmyz a havajské mísy

Trendy v jídle pro rok 2017: Uhlí, hmyz a havajské mísy

20. 4. | Kokosová voda a acai berry? Zapomeňte, to už není in. Zdravé stravování nás zajímá pořád víc, ale i…

Jídlo jako lék na kocovinu: Tyhle recepty spolehlivě pomůžou

Jídlo jako lék na kocovinu: Tyhle recepty spolehlivě pomůžou

19. 4. | Není nic lepšího, než vyléčit kocovinu jídlem. Řeč je o poctivé domácí česnečce, pečené cibuli i…